donderdag 25 april 2024

Kawasaki verkoopstop opgeheven

Goed nieuws van Kawasaki: de verkoopstop is van de baan. Wat er gisteren zorgwekkend uitzag, blijkt vandaag een storm in een glas water.

Kawasaki berichtte gisteren over te gaan tot een verkoopstop van hun producten. Het bericht was exclusief bedoeld voor Kawasaki-dealers, maar het lekte uit waarna de media het oppakte. De reden van de verkoopstop waartoe Kawasaki Heavy Industries besloot, was zorgwekkend. De mogelijkheid bestond dat in kunststof producten chemische middelen waren gebruikt die volgens een verordening van de Europese Unie niet meer gebruikt mogen worden.

Kawasaki heeft gisteren onderzocht of de EU-verordening ook van toepassing was op hun producten. De uitkomst van dat onderzoek was positief voor Kawasaki. De verkoopstop heeft uiteindelijk amper ruim 24 uur geduurd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen