Kawasaki verkoopstop opgeheven

Goed nieuws van Kawasaki: de verkoopstop is van de baan. Wat er gisteren zorgwekkend uitzag, blijkt vandaag een storm in een glas water.

Kawasaki berichtte gisteren over te gaan tot een verkoopstop van hun producten. Het bericht was exclusief bedoeld voor Kawasaki-dealers, maar het lekte uit waarna de media het oppakte. De reden van de verkoopstop waartoe Kawasaki Heavy Industries besloot, was zorgwekkend. De mogelijkheid bestond dat in kunststof producten chemische middelen waren gebruikt die volgens een verordening van de Europese Unie niet meer gebruikt mogen worden.

Kawasaki heeft gisteren onderzocht of de EU-verordening ook van toepassing was op hun producten. De uitkomst van dat onderzoek was positief voor Kawasaki. De verkoopstop heeft uiteindelijk amper ruim 24 uur geduurd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?