Kawasaki verliest wereldwijd omzet. In Nederland wel in de plus

De wereldwijde verkoop van Kawasaki in 2020 heeft te maken met een sterke daling in de ASEAN-regio (Zuidoost-Azië). De totale verkopen daalde met een half miljoen stuks. Daarmee is Kawasaki weer teruggeworpen op het van 2014. In de afgelopen drie jaar noteerde de Japanse fabrikant drie keer op rij een record.

De wereldwijde verkoop bleef in de periode 2010-2015 stabiel, in de orde van grootte van 450 tot 500 duizend motoren. In de afgelopen drie jaar trok de verkoop juist aan.

Kawasaki Nederland
Hoe doet Kawasaki het in Nederland? Heel goed. In tegenstelling tot de malaise in Zuidoost-Azië gaat in Nederland de vlag uit. Tot november verkocht Kawasaki bijna 15% meer motoren dan in dezelfde periode van 2019.

In de periode 2015-2019 boekte Kawasaki vier keer op rij een groei, waarvan de laatste drie keer op rij een record. 2019 Eindigde met 643.551 verkochte motoren, een indrukwekkende score.

Motorverkoop: Hoe doet BV Nederland Motorland het?

De topregio is de ASEAN-regio, waar Kawasaki ook fabrieken heeft (Thailand en de Filippijnen). Ze verkopen er honderdduizend motorfietsen, ook in samenwerking met Bajaj Auto.

In 2020 verliest Kawasaki 36% van de omzet in de ASEAN-regio en eind november bedroeg de omzet iets meer dan 450.000 (-24,3%) motoren, waardoor het jaar 2020 hoogstwaarschijnlijk wordt gesloten met een volume dat op het niveau ligt van 2014.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?