Kawasaki Versys 1000 komt echt

De Kawasaki Versys 650 krijgt komend jaar een grotere broer in de vorm van een 1000. Of beter gezegd 1043. Want zoveel cc’s zitten er in de nieuwe vier-in-lijn, afkomstig van de Z1000, die volgens Kawa sterk in het hele toerenbereik moet zijn. Een lange veerweg voor en achter moet ervoor zorgen dat de Versys 1000 zich onder alle omstandigheden staande weet te houden. Daaraan draagt ook de zitpositie bij, die volgens de Japanners zich laat omschrijven als recht en comfortabel… Tel daarbij een goede windbescherming op en het lijkt, in ieder geval in de persmap, dat Kawa echt goed bezig geweest is.

De 650 staat vooral bekend vanwege zijn lichtvoetigheid. Dankzij het lichtgewicht aluminium twin-tube frame gaat daar bij de 1000 (als het goed is) niets van verloren en dat zou een groot pluspunt zijn. ABS en KTRC (Kawasaki Traction Control) worden standaard in de fabriek gemonteerd. Mocht de overstap van een 650 naar een 1000 iets te veel van het goede zijn, kun je de motor altijd downtunen via een drievoudig instelbare power mode-selectie. Speciaal voor reislustige mensen is er goed nieuw, het achterframe is extra robuust voor zware ladingen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?