Kawasaki Z300 verandert in Z400

Na de kleine Kawasaki Ninja 400 groeit ook de Z met 100cc. De nieuwe Kawasaki Z400 weegt wel drie kilo minder.

In vergelijking met de Kawasaki Z300 groeit het vermogen van de Z400 paralleltwin naar 33,4kW (45pk) @ 10.000 tpm. Het maximale koppel bedraagt 38 Nm @ 8000 tpm. Dat is maar liefst zes pk en 11 Nm meer dan de Z300. Koppel vermogen en Newtonmeters aan het gewicht van 167 kg en dan heb je toch een bommetje op twee wielen. Die met z’n wielbasis van 1.370mm scherp te sturen is.

Door z’n zithoogte van 785mm is de Kawasaki Z400 bereikbaar voor menig A2 motorrijder. Met ABS, maar dat is verplicht.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?