Kawasaki W800: in twee versies

Kawasaki heeft z’n luchtgekoelde retro W800 van 2019 klaar gestoomd voor Euro4.

De Kawasaki W800 is terug van weggeweest. Alleen al vanwege dat prachtige blok met koningsas dat de kleppen bediend zijn we daar best blij mee.

Komend jaar ia de Kawasaki W800 in twee versies leverbaar: W800 Street en W800 Cafe. De eerste is de klassieke naked, geïnspireerd door de Kawasaki W1 uit 1966. De Cafe oogt met zijn kuipje en zadel vanzelfsprekend sportiever. Hoewel, voor echt sportief moet je bij de Kawasaki Z900RS zijn.

W800 dus. Beide versies zijn in de basis gelijk: de luchtgekoelde paralleltwin met koningsas die aan de Euro4-norm voldoet. Hoewel Kawasaki zwijgt in alle talen, laten ze wel weten dat 90% van de onderdelen is vernieuwd. Het rijwielgedeelte is nieuw en ook de remmen. De W800 heeft nu voor en achter schijfremmen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?