13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki W800: in twee versies

Kawasaki heeft z’n luchtgekoelde retro W800 van 2019 klaar gestoomd voor Euro4.

De Kawasaki W800 is terug van weggeweest. Alleen al vanwege dat prachtige blok met koningsas dat de kleppen bediend zijn we daar best blij mee.

Komend jaar ia de Kawasaki W800 in twee versies leverbaar: W800 Street en W800 Cafe. De eerste is de klassieke naked, geïnspireerd door de Kawasaki W1 uit 1966. De Cafe oogt met zijn kuipje en zadel vanzelfsprekend sportiever. Hoewel, voor echt sportief moet je bij de Kawasaki Z900RS zijn.

W800 dus. Beide versies zijn in de basis gelijk: de luchtgekoelde paralleltwin met koningsas die aan de Euro4-norm voldoet. Hoewel Kawasaki zwijgt in alle talen, laten ze wel weten dat 90% van de onderdelen is vernieuwd. Het rijwielgedeelte is nieuw en ook de remmen. De W800 heeft nu voor en achter schijfremmen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen