Kawasaki ZX-25R: hoor dit zingen!

De afgelopen weken konden we nadenken over de nieuwe Kawasaki ZX-25R, de toerentalgretige viercilinder die binnenkort op de Aziatische wegen zal schreeuwen.

Met een 250cc viercilinder blok waarvan het rode gebied begint na 17.000 tpm, doet de nieuwe Kawasaki ZX-25R denken aan de jaren 80 en 90. Toen werden vanuit Japan lichte sportmotoren geïmporteerd van maximaal 400cc die borg stonden voor waanzinnige toerentallen..

Aangezien we de Kawasaki ZX-25R niet snel op de Europese wegen zullen zien, moeten we het doen met audiovisueel entertainment. Gelukkig heeft Kawasaki Indonesia een aantal teaser-video’s gemaakt die ons precies laten zien wat we missen.

Hoewel de ZX-25R niet naar Europa komt, heeft vijfvoudig WorldSBK-kampioen Jonathan Rea zich op het Spaanse Jerez-circuit prima vermaakt om te laten zien wat de Kawasaki kan.

Als enige vier-in-lijn in de 250 cc-klasse biedt de video ook wat meer specs. Zo wordt beweert dat de ZX-25R een ‘WorldSBK-chassisontwerp’ heeft en ook elektronische gaskleppen en een quick shifter.

De video zegt ‘koptelefoon op’. Dat moet he doen om volop te genieten van wat lieve motormuziek…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?