Kawasaki ZX-4R binnenkort onthuld?

Geruchten over een Kawasaki ZX-4R worden steeds sterker en naar verluidt zal de kleine viercilinder sportmotor binnenkort worden gepresenteerd. Zelfs een release op de Amerikaanse of Europese markt zou mogelijk zijn.

Gebaseerd op de ZX-25R?

De Kawasaki ZX-4R zou veel gemeen hebben met de ZX-25R, die alleen op de Aziatische markt en in Nieuw-Zeeland wordt uitgebracht. Het frame, de achterbrug en het grootste deel van het bodywork zijn naar verluidt afkomstig van de ZX-25R.

Het blok zou een cilinderinhoud hebben van ongeveer 400 cc en een vergelijkbaar toerenmonster zijn als dat van de ZX-25R. Een vermogen van rond de 80 pk zou heel goed mogelijk zijn, zeker als je bedenkt dat de kleinere 249cc-motor al 50 pk levert bij 15.500 tpm.

Kawasaki viert 50 jaar Z met 4 nieuwe Limited Edition

Komt de Kawasaki ZX-4R er aan?

Bronnen melden dat de ZX-4R binnenkort op de Aziatische markt zal worden gelanceerd. Er is sprake van patenten die door Kawasaki zijn aangevraagd en waarin staat ‘bij voorkeur voor een voertuig met een viercilinder 400cc-motor’.De geruchten spreken van een voorkant met het uiterlijk van de ZX-10R en een kleurenschema geïnspireerd door de ZXR750.

Met een cilinderinhoud van 400 cc zou de ZX-4R goed passen op de Amerikaanse of Europese markt. In Europa moet wel eerst de Euro5-hindernis worden overwonnen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?