zondag 1 oktober 2023

Kawasaki ZX-4R binnenkort onthuld?

Geruchten over een Kawasaki ZX-4R worden steeds sterker en naar verluidt zal de kleine viercilinder sportmotor binnenkort worden gepresenteerd. Zelfs een release op de Amerikaanse of Europese markt zou mogelijk zijn.

Gebaseerd op de ZX-25R?

De Kawasaki ZX-4R zou veel gemeen hebben met de ZX-25R, die alleen op de Aziatische markt en in Nieuw-Zeeland wordt uitgebracht. Het frame, de achterbrug en het grootste deel van het bodywork zijn naar verluidt afkomstig van de ZX-25R.

Het blok zou een cilinderinhoud hebben van ongeveer 400 cc en een vergelijkbaar toerenmonster zijn als dat van de ZX-25R. Een vermogen van rond de 80 pk zou heel goed mogelijk zijn, zeker als je bedenkt dat de kleinere 249cc-motor al 50 pk levert bij 15.500 tpm.

Kawasaki viert 50 jaar Z met 4 nieuwe Limited Edition

Komt de Kawasaki ZX-4R er aan?

Bronnen melden dat de ZX-4R binnenkort op de Aziatische markt zal worden gelanceerd. Er is sprake van patenten die door Kawasaki zijn aangevraagd en waarin staat ‘bij voorkeur voor een voertuig met een viercilinder 400cc-motor’.De geruchten spreken van een voorkant met het uiterlijk van de ZX-10R en een kleurenschema geïnspireerd door de ZXR750.

Met een cilinderinhoud van 400 cc zou de ZX-4R goed passen op de Amerikaanse of Europese markt. In Europa moet wel eerst de Euro5-hindernis worden overwonnen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image