woensdag 1 februari 2023

Kleine make-over voor 2023 KTM 1290 Super Adventure S

De 2023 KTM 1290 Super Adventure S wordt geleverd met kleine, maar belangrijke updates die ‘m nog hoger wegzetten in het reis-endurosegment met een groot vermogen.

Het vlaggenschip van het Travel-gamma krijgt de Super Adventure nieuwe graphics en technische details.

Voor 2023 komt de nieuwe 1290 Super Adventure S in twee opvallende nieuwe kleuren, waarachter een vernieuwd technologiepakket schuilgaat, met name op het gebied van navigatie en rijcomfort. De elektronica is vernieuwd, met extra functies die beschikbaar zijn via het grote 7-inch tft-scherm.

Via de KTMConnect app is het nu mogelijk om met het Turn-by-Turn+ systeem per waypoint te navigeren, zonder telkens te moeten stoppen om de route bij te werken. Bovendien is het met het nieuwe systeem mogelijk 10 favoriete contacten op te slaan – of de laatste 10 nummers op te roepen – en toegang te krijgen tot de muziekafspeellijst.

KTM: supersport betrapt tijdens tests op de openbare weg

160 pk LC8-tweecilinderhart

Via het instrumentenpaneel en het handige linkerblok is het ook mogelijk om alle opties van de 1290 Super Adventure S 2023 te beheren: van de rijmodus tot ABS Cornering, van traction control tot WP semi-actieve vering en Adaptive Cruise Control, die allemaal gebaseerd zijn op de 6-assige IMU.

Het kloppend hart van de motorfiets is de iconische LC8-motor met 1301 cc, 160 pk en 138 Nm koppel, gecombineerd met een solide en effectief chassis met  chromolybdeen-frame.

Bovendien is de Super Adventure met zijn gedeelde zadel (in hoogte verstelbaar voor de rijder van 849 tot 869 mm), de volledig instelbare WP semi-actieve vering en de herziene voorruit in staat om elke reiziger in alle comfort en in de kortst mogelijke tijd naar zijn bestemming te begeleiden.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Super Adventure S is vanaf januari 2023 verkrijgbaar bij de KTM-dealers. Over de verkoopprijs wordt nog gebakkeleid. Voor de volledigheid herinneren wij u eraan dat de 2022-versie begint bij 22.700 euro.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen