Kleintje Z

Weer zo’n kleintje dat (voorlopig) niet naar Nederland komt. In Indonesië is onlangs de Kawasaki Z250 onthuld, uiteraard voorzien van het welbekende Z-uiterlijk. De 250 heeft een paralleltwin die we ook aantreffen in de Ninja250R (dit jaar in Nederland vervangen door de Ninja300). De Z250 weegt 168 kg en zal waarschijnlijk hetzelfde vermogen en koppel uitspuwen als de Ninja250R. Ander verschil met de baby-Ninja is de balhoofdhoek van 29 graden en uiteraard de rijderspositie.

De afzetmarkt is nog enkel Azië, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat een kleintje Z in de toekomst ook in Europa te koop zal zijn, gezien het veranderde rijbewijssysteem. Dat zou dan wellicht ook een Z300 kunnen zijn, aangezien er geruchten gaan dat deze motor met iets meer cilinderinhoud, en dus ook power, bestemd is voor Europa en Amerika.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?