vrijdag 19 april 2024

Kleintje Z

Weer zo’n kleintje dat (voorlopig) niet naar Nederland komt. In Indonesië is onlangs de Kawasaki Z250 onthuld, uiteraard voorzien van het welbekende Z-uiterlijk. De 250 heeft een paralleltwin die we ook aantreffen in de Ninja250R (dit jaar in Nederland vervangen door de Ninja300). De Z250 weegt 168 kg en zal waarschijnlijk hetzelfde vermogen en koppel uitspuwen als de Ninja250R. Ander verschil met de baby-Ninja is de balhoofdhoek van 29 graden en uiteraard de rijderspositie.

De afzetmarkt is nog enkel Azië, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat een kleintje Z in de toekomst ook in Europa te koop zal zijn, gezien het veranderde rijbewijssysteem. Dat zou dan wellicht ook een Z300 kunnen zijn, aangezien er geruchten gaan dat deze motor met iets meer cilinderinhoud, en dus ook power, bestemd is voor Europa en Amerika.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen