maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KNMV ontstemd over criminele duiding

De KNMV reageert ontstemd op berichten in de media waarin motorclubs generaliserend als ‘crimineel’ worden betiteld. De vele suggestieve en insinuerende teksten over ‘criminele motorclubs’, die de laatste dagen in de media zij verschenen, hebben bij de KNMV, maar ook bij MOTOR.nl, de nodige reacties van bezorgde motorrijders en van leden teweeg gebracht.

Deze clubs of verenigingen hebben als doelstelling dat ze zich bezighouden met de organisatie van toerritten en/of motorsportevenementen. Hierbij gaat het om het uitoefenen van de motorhobby en om het gezamenlijk delen van een passie, waarbij de aangesloten clubs of verenigingen meestal streekgebonden zijn en soms aan een bepaald merk zijn gekoppeld.

KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Wij voelen ons absoluut niet aangesproken door de laatste nieuwsberichten, maar als grootste belangenvereniging van motorrijders in Nederland zijn wij zo langzamerhand wel verplicht om te reageren. Er wordt immers geïnsinueerd dat leden van motorclubs vrijwel altijd crimineel gedrag vertonen.”

“Dat is in onze optiek een onjuiste tendentieuze berichtgeving, waarin alle motorrijders over een kam worden geschoren. Leg dat maar eens uit aan de gewone toerrijder of de motorrijder die aan het woon-werkverkeer deelneemt. Ook door onze aangesloten verenigingen wordt deze stigmatiserende berichtgeving niet geaccepteerd.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen