KNMV ontstemd over criminele duiding

De KNMV reageert ontstemd op berichten in de media waarin motorclubs generaliserend als ‘crimineel’ worden betiteld. De vele suggestieve en insinuerende teksten over ‘criminele motorclubs’, die de laatste dagen in de media zij verschenen, hebben bij de KNMV, maar ook bij MOTOR.nl, de nodige reacties van bezorgde motorrijders en van leden teweeg gebracht.

Deze clubs of verenigingen hebben als doelstelling dat ze zich bezighouden met de organisatie van toerritten en/of motorsportevenementen. Hierbij gaat het om het uitoefenen van de motorhobby en om het gezamenlijk delen van een passie, waarbij de aangesloten clubs of verenigingen meestal streekgebonden zijn en soms aan een bepaald merk zijn gekoppeld.

KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Wij voelen ons absoluut niet aangesproken door de laatste nieuwsberichten, maar als grootste belangenvereniging van motorrijders in Nederland zijn wij zo langzamerhand wel verplicht om te reageren. Er wordt immers geïnsinueerd dat leden van motorclubs vrijwel altijd crimineel gedrag vertonen.”

“Dat is in onze optiek een onjuiste tendentieuze berichtgeving, waarin alle motorrijders over een kam worden geschoren. Leg dat maar eens uit aan de gewone toerrijder of de motorrijder die aan het woon-werkverkeer deelneemt. Ook door onze aangesloten verenigingen wordt deze stigmatiserende berichtgeving niet geaccepteerd.”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.