dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Spanning bij MOTO73 Race of the Champions

Het zal een soort eregalerij van kampioenen worden, de MOTO73 Race of the Champions, zondag 25 september op het TT-Circuit Assen. Tijdens deze laatste wegrace voor het Nederlands kampioenschap 2011 komen enkele kersverse kampioenen in actie, zoals het zijspankoppel Bennie Streuer/Kees Endeveld (Grolloo) en de kampioen in de klasse Dutch Supersport Stuart Voskamp (Den Haag).

Ook zal één van de beste Nederlandse rijders van dit moment, Barry Veneman (Dalfsen), de ogen op hem gericht vinden. De succesvolle coureur neemt afscheid van de actieve racesport. Maar er is meer. Nog niet alle titels zijn vergeven. Het wordt zeker spannend in de klasse waarin de Nederlands kampioen niet bekend is, zoals de 125cc. Ook in de internationale Supermonoklasse is de titelstrijd nog open. Op de wedstrijddag zondag 25 september (aanvang 11.00 uur) krijgt het publiek waar voor haar geld, want er komen maar liefst acht klassen aan de start.

De lichtste klasse zal waarschijnlijk de meeste spannende momenten opleveren. Lijstaanvoerder Bryan Schouten (Zevenbergen), Jerry van den Bunt (Nijkerkerveen), Toni Finsterbusch (Duitsland) en ook Joey Rispens (Oudkarspel) maken kans op het kampioenschap. De strijd aan de kop is enorm spannend, want Schouten heeft slechts zeven punten voorsprong op Van der Bunt, 65 tegen 58. Ook Finsterbosch (50) en Rispens (41) maken nog kans op het kampioenschap.

In de andere drie klassen waarvoor punten voor het Open Nederlands Kampioenschap zijn te verdienen, zijn de kampioenen al bekend, maar er wordt nog fel gestreden om de andere ereplaatsen. Vooral in de Dutch Supersport is de strijd om de tweede plek nog volledig open. Kevin Valk (126 pnt.) uit Dronten, Leon Bovee (112) uit Nijmegen en Kervin Bos (105) uit Wilnis maken daar nog aanspraak op.

Ook in de Dutch Superbike, waarin Arie Vos (Oss) de titel vroegtijdig in de wacht sleepte, is het spannend. Chris Burns (Almere-Haven) en Danny de Boer (Staphorst) strijden om de derde plek. Het tweetal ligt slechts tien punten uiteen. In de zijspanklasse zijn er twee koppels die de tweede plaats kunnen bemachtigen. Kees Kentrop/Danny de Haas (Mijdrecht) en Jarno Keppel/Freek Dirksen (Nunspeet) zullen voor die plek de strijd met elkaar aangaan.

Een compleet internationaal startveld, met deelnemers uit elf verschillende landen, is te aanschouwen bij de UEM Supermono Cup, een internationale wedstrijd voor eencilinder viertaktmachines. Daarin moet de titel nog worden vergeven. Lex van Dijk (Purmerend) gaat met nog maar een race te gaan aan de leiding in de titelstrijd en kan als hij geen fouten maakt (of uitvalt) in Assen kampioen worden.

Liefhebbers van het Italiaanse merk Ducati komen op 25 september volop aan hun trekken bij de races van de 3DCup. Naast de genoemde klassen komt ook de European 2-stroke Cup in actie, een klasse met 250cc tweetaktmotoren. Ook worden in het weekend van 24 en 25 september de SMA-ereprijzen toegekend, die voor het Team van het Jaar en de Gouden Motorster

Het programma van de MOTO73 Race of the Champions begint zondag 25 september om 11.00 uur. De eerste race is om 13.00 uur. Zaterdag 24 september wordt er getraind vanaf 10.00 uur. De SMA hanteert populaire entreeprijzen. Voor een bezoek aan de paddock wordt geen extra geld gevraagd. Het programma, het parkeren en de (overdekte) tribunes zijn eveneens bij de toegangsprijs inbegrepen.

Foto: Bert van Dalen

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen