dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Litjens gaat nieuw avontuur aan UPDATE

UPDATE 27-6-2011

UPDATE 27-6-2011

BERICHT 25-6-2011
Eind dit jaar verschijnt bij uitgeverij Mastix Press het boek Impact over het turbulente leven van wegracecoureur Joey Litjens (rechts op de foto), geschreven door Jarno van Osch (links), sportredacteur van het tweewekelijkse tijdschrift MOTOR Magazine.

Ruim twee jaar geleden wordt de motorsportcarrière van Joey Litjens ruw verstoord. Op donderdag 21 mei 2009 gaat het op stratencircuit de Varsselring in Hengelo (Gelderland) finaal mis. De jonge coureur klapt op hoge snelheid tegen een boom aan en loopt zware zenuwschade in zijn rechterarm op.

Dokters vrezen dat hij met één functionele arm moet gaan leren leven, maar daar wil Joey niets van weten. De voormalige GP-rijder begint aan het zwaarste gevecht uit zijn leven en boekt verbazingwekkende resultaten.

Impact vertelt het verhaal van een 21-jarige topsporter die al op vroege leeftijd zijn droom, de top in de mondiale wegracewereld behalen, los moet laten. Samen met auteur Jarno van Osch beleeft Joey Litjens nogmaals de mooie, maar heftige racejaren die hij kende.

De Limburgse coureur blikt terug op de periode dat hij onverslaanbaar is in de Aprilia Junior Cup, de Europese weg bewandelt om uiteindelijk te kunnen strijden om felbegeerde WK-punten, succesvol opkrabbelt in de EK Superstock 600 en uiteindelijk zijn carrière ziet stranden door een zware crash. In Impact gaat Joey in op de mentale strijd die hij jaren heeft moeten leveren om topsport te bedrijven en nu wederom voert om een ‘nieuw’ leven op te bouwen.

Joey over Impact: ‘Samen met Jarno dit boek schrijven is voor mij een soort afsluiting van een heftige periode. Het is een belangrijk hulpmiddel tijdens mijn revalidatie, om gemotiveerd te blijven. Ik hoop dat ‘Impact’ ook andere mensen kan stimuleren om nooit op te geven, hoe diep je ook in de put zit. Waar een wil is, is een weg.’

Impact, het boek over wegracecoureur Joey Litjens, is eind dit jaar verkrijgbaar in de boekhandel.

Foto: Guus van Goethem

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen