13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Komt de KTM 890 SM-T terug?

Komt de KTM 890 SM-T terug? Op spionagefoto’s is een nieuw KTM-prototype te zien. De beelden werden genomen tijdens een test op de weg. Dit nieuwe model moet deel uitmaken van de 890-familie en zal tussen de Duke en de Adventure worden gepositioneerd. Is dit een KTM voor 2022?

Er zijn nieuwe spionagefoto’s opgedoken – gepubliceerd door MCN – waarop een KTM-prototype is te zien uit de 890-serie. Die KTM-middenklasse-serie omvat momenteel de 890 Duke en de Adventure, verkrijgbaar in S- en R-versie. De KTM op de beelden lijkt bestemd voor toerritten. Het is slanker dan de Adventure en lijkt puur strawggericht. Dit zou dus de terugkeer kunnen zijn van de SM-T, een model uit het eerste decennium van de 21ste eeuw en dat vele liefhebbers had.

Op de foto’s lijkt het erop dat KTM het frame, de koplamp en het chassis van de Adventure heeft genomen om zich vervolgens op de bovenkant van de motorfiets te concentreren. Het resultaat moet precies genoeg bescherming bieden tegen de rijwind en een gewichtsbesparing van enkele kilo’s hebben opgeleverd. De 17-inch wielen, remmen en vering lijken afkomstig te zijn van de Duke. Het 890-blok zou er dan honderd pk uit moeten persen, die in bedwang worden gehouden door de verfijnde elektronica die al op de 890-modellen zit: ABS en tractiecontrole in de bochten, anti wheeling, quickshift en cruise control.

Wanneer we de 890 SM-T te zien krijgen. Dat is moeilijk te zeggen, misschien volgend jaar. Maar KTM zal de nieuwe modellen dit najaar via een livestream onthullen. Op de EICMA zullen we KTM niet zien.

KTM RC 390 & RC 125 voor 2022 brengen KTM’s race-DNA naar de straat

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen