13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Komt er een serieuze CFMoto superbike?

De Chinese motorfabrikant CFMoto heeft op sociale media foto’s gepubliceerd van een nieuw concept. De CFMoto Vision Concept SR of SR-C21 lijkt een serieuze supersportmotor met race-ambities te zijn.

Middenklasse of high-end supersportmotor?

Als we afgaan op de foto’s, kunnen we ervan uitgaan dat de 300SR en 250SR een grote zus krijgen. Maar CFMoto heeft zich tot nu toe ingehouden met meer precieze informatie. We vermoeden dat een grotere KTM-motor (CFMoto en KTM werken samen in een partnerschap) zal worden gebruikt. Het zou kunnen gaan om dezelfde 800cc-parallelletwin als gebruikt in de CFMoto 800MT Adventure, maar dit moeten we op dit moment wel als speculatie beschouwen.

Kawasaki Ninja x Adidas ZX 8000 en ZX 5K Boost sneakers binnenkort gereleased

Ontwerp uit Europa

Het ontwerp is ontwikkeld door CFMoto R&D Europe Modena 40 en CFMoto kondigde op sociale media aan dat het een klein voorproefje biedt van wat komen gaat. Als je naar het ontwerp kijkt, zou het bijna een superbike voor de WorldSBK kunnen zijn. De zeer grote remschijven zijn voorzien van afdekkingen waarin ventilatieopeningen zijn verwerkt. De remmen zijn van Brembo. De vering is van Öhlins. De voetsteunen zijn zeer ver naar achteren geplaatst, wat een heel sportieve zithouding suggereert. De SC Project-uitlaat lijkt ook rechtstreeks uit de racerij te komen. Natuurlijk mogen de grote winglets aan de voorkant niet worden vergeten. Een andere visuele traktatie is de enkelzijdige achterbrug, die het achterwiel perfect aftekent.

Het feit dat dit waarschijnlijk een straatlegale motorfiets is, is ook te zien aan de stijlvolle lichtunits. Je kunt hier niet echt spreken van een koplamp, want er zijn alleen dunne gebogen verlichtingslijnen aan de voorkant te zien. Er zit ook een achterlicht op de conceptfiets.

We wachten op meer gedetailleerde informatie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen