Komt Kawasaki met een 636cc ZX-6R?

MCN meldt dat er een nieuwe Kawasaki ZX-6R aanstaande is. Nu is dat niet echt opvallend want geruchten hierover gaan al langer rond. Wel zeer opvallend is dat, volgens MCN, de cilinderinhoud van de nieuwste ZX-6R 636 cc zal bedragen. Daarmee schakelt Kawa zichzelf uit voor veel kampioenschappen, waaronder het WK Supersport. In bijna alle klassen is het maximaal aantal cc’s voor Supersport 600-motoren gezet op … 600.

Dit probleem kende Kawasaki begin deze eeuw ook al want toen had de ZX-6R eveneens 636 cc aan boord. De oplossing werd toen gevonden in een speciaal homologatiemodel. Maar in de huidige crisismarkt is dat een vrij forse extra investering. Aan de andere kant, er staan op dit moment drie Kawa’s in de top van het WK Supersport. Wij kunnen ons niet indenken dat de Japanners die royale positie zomaar uit handen zullen geven. Doorrijden met oude modellen kan maar is marketingtechnisch niet echt handig.

Op het internet circuleren momenteel overigens veel vage foto’s rond waarop niet te zien zou zijn dat de nieuwe Kawa een grotere cilinderinhoud krijgt. MCN schijnt naar eigen zeggen echter veel scherpere foto’s te hebben die dat wel degelijk bevestigen. De foto’s werden gemaakt tijdens een geheime filmsessie van de nieuwe motor. Op die scherpere platen zou ook duidelijk zijn dat de ZX-6R qua uiterlijk een kopie wordt van de ZX-10R.

Binnenkort meer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?