woensdag 28 februari 2024

Australiër Jones naar MTM

Het was even schrikken toen Rob Vennegoor eind 2011 bekend maakte te stoppen met zijn zeer actieve rol in de wegrace. Het zou toch niet echt zo zijn… Gelukkig is het ook niet zo want zojuist ontvingen wij exclusief bericht van Vennegoor dat hij een nieuw Australisch talent gevonden heeft. Vennegoor lijkt patent te hebben op deze talenten en staat aan de andere kant van de wereld daarom bekend als de ‘poort naar Europa’.

Nieuwste aanwinst is de 18-jarige Mike Jones (46) uit Brisbane. Jones won vorig jaar het Australische Superstock 600-kampioenschap en rijdt dit jaar in de FX Supersports-serie en neemt het daarin op tegen onder andere teamgenoot Kevin Curtain (2). Die we inderdaad nog kennen uit het WK Supersport waarin hij in 2006 bijna wereldkampioen werd als hij niet gevallen zou zijn op Magny-Cours… Veelzeggend over het talent van Jones is dat hij op dit moment aan de leiding gaat in de FX Supersports-serie en dus ook Curtain de baas is. Dan moet je hoe dan ook iets in je mars hebben.

Jones is de tiende (!) Australiër waarmee Vennegoor nauw samen gaat werken. David Johnson, Gareth Jones, Chris Seaton, Russell Holland, de eerder genoemde Jed Metcher, Adrian Nestorovic, Corey Snowsill, Troy Herfoss en Robert Bugden gingen hem voor. Jones zal op de Nürburgring voor het eerst zijn opwachting maken in het EK Superstock voor het MtM team.

Mike Jones: “Ik ben heel blij dat Rob Vennegoor van RT Racing Support met mij contact heeft gezocht en mij deze kans bij MtM racing team geeft. Het feit dat ze rijden met de snelle Yamaha R6 en dat Jed vorig jaar kampioen werd geeft mij veel vertrouwen. Veel dank aan MtM racing team, Yamaha Australië en RT-manager Rob Vennegoor voor deze geweldige kans.”

Rob Vennegoor: “Ik ben erg tevreden dat ik Mike in het WK Superbike-paddock heb gekregen. Zijn resultaten in Australië en Azie zijn indrukwekkend. Dit gecombineerd met zijn kennis van de Yamaha R6 geeft mij veel vertrouwen. Mijn dank gaat uit naar Yamaha Australië vanwege de prettige samenwerking.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen