13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Komt Kawasaki met een middelzware sportmotor?

Het Japanse tijdschrift Young Machine speculeert dat Kawasaki werkt aan een nieuwe middelzware tweecilinder die de krachtige Aprilia RS660 en Yamaha R7 kan uitdagen op het gebied van prestaties en technische uitrusting. De motorfiets zou al klaar zijn en dit najaar onthuld kunnen worden.

Met uitzondering van de hypersport 600’s, die aan het uitsterven zijn, of op zijn minst zijn voorbestemd voor een nichemarkt, wordt het segment van de middelzware sportmotoren gedomineerd door een reeks modellen met betaalbaardere prestaties dan de viercilindermodellen uit het verleden waardoor ze binnen het bereik liggen van een breder publiek. We hebben het voornamelijk over de viercilinder Honda CBR650R en de Kawasaki Ninja 650, recent aangevuld met twee modellen die de lat qua prestaties aanzienlijk hoger hebben gelegd, de Aprilia RS660 en de Yamaha R7: handelbare sportmotoren die niettemin technisch degelijk en krachtig zijn en ook op het gebied van elektronica goed zijn uitgerust.

Kawasaki Ninja: elektrisch vanaf 2023?

Kawasaki aan het werk

Volgens het Japanse tijdschrift Young Machine lijkt het erop dat Kawasaki heeft besloten ook de prestatieladder te beklimmen door radicale wijzigingen aan te brengen aan de Ninja 650 door er een sportmotor van te maken met prestaties op gelijke hoogte met die van de Aprilia RS660 en de Yamaha R7. Speculaties zijn moeilijk wat de belangrijkste wijzigingen betreffen, maar het lijdt geen twijfel dat er op alle vlakken aan de Ninja gesleuteld is, te beginnen met de motor en eindigend met het chassis, met een lichter frame en een ophanging die aan alle eisen voldoet. Wanneer we de nieuwe Ninja zullen zien? Volgens Young Machine, dat vaak goed op de hoogte is van nieuws van de vier Japanse merken, zou de motorfiets al klaar zijn en zou Kawasaki wachten op het najaar om ‘m aan de wereld te onthullen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk op de EICMA plaatsvinden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen