Koning Willem-Alexander naar de motocross

De Motocross of Nations kleurt letterlijk oranje. Niemand minder dan Willem-Alexander is toeschouwer van de afsluitende manche en de huldiging van de winnaars. Voor de wedstrijd brengt hij een bezoek aan de paddock om het Nederlandse technische team te ontmoeten. Na afloop ontmoet hij de rijders van TeamNL.

De koning staat bekend als sportliefhebber en is regelmatig te zien bij grote sportevenementen. Op 29 september is hij in Assen bij de MXoN hopelijk getuige van een historische dag voor het Nederlandse motorcross. Het is Jeffrey Herlings – die de wereldtitel door blessureleed wel kan schudden – alles aan gelegen om de winst te pakken. De zandbaan ligt hem goed, in 2018 pakte hij in zijn thuiswedstrijd de wereldtitel.  Met een sterke Glenn Coldenhoff en Roan van de Moosdijk of Calvin Vlaanderen is Nederland topfavoriet.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.