zaterdag 20 april 2024

Kou geeft veel problemen

Na overleg tussen het bestuur van Volksvermaken Vries en de wedstrijdleiding van de KNMV is besloten de voor aankomend weekend geplande grasbaanrace uit te stellen. Door de lage (gevoels)temperaturen is de veiligheid van coureurs en vrijwilligers niet te waarborgen. Daarnaast is de verwachting dat deze temperaturen ook zijn weerslag zullen hebben op de publieke belangstelling, waarover normaal gesproken in Vries nooit te klagen valt. Gelukkig laat de kalender van de KNMV toe dat er voor Volksvermaken Vries een alternatieve datum is. De races zullen alsnog worden verreden in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april.

Ook de licentieopleiding en de vrije trainingen van OW Cup gaan morgen, zaterdag 23 maart, niet door. Het CRT is van mening dat de extreem lage temperatuur het risico dusdanig vergroot, zodat het niet meer veilig is. Zelfs met bandenwarmers zouden de banden niet op temperatuur komen, aldus het persbericht. In overleg met het TT Circuit Assen is donderdag 4 april als alternatieve datum voor zaterdag aangewezen. Inderdaad, eenmalig een doordeweekse dag.

De Warme Sjoko Toer 2013 volgt het voorbeeld van de EggRun en krijgt een herkansing op zaterdag 13 april. De organisatie verwacht vanwege de weersvoorspellingen een lage opkomst bij de sponsorrit voor MS Research, die oorspronkelijk gepland stond voor 23 maart. Dat is niet gezellig maar vooral niet goed voor de collectebus. Ook willen ze geen onnodige risico's nemen. Voor wie dit bericht heeft gemist of om andere reden toch op komt dagen, is de organisatie op zaterdag 23 maart wel aanwezig met koffie, sjoko en collectebus bij Motoport Veldhoven (De Run 5202).

Toch is het niet allemaal slecht nieuws. Aankomend weekend is een cross voor het Engels kampioenschap afgelast door het slecht weer. Hierdoor hebben Max Nagl, Jonathan Barragan en Tanel Leok zich alsnog ingeschreven voor de ONK Solo Motorcross van Stichting Circuit Oldebroek, die op zaterdag 23 maart verreden wordt. Kijk voor de laatste versie van de startlijsten en het tijdschema op www.stichtingcircuitoldebroek.nl.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen