Krijgt de Yamaha Niken concurrentie van Honda?

Omgekeerde trikes zijn al een tijdje een dingetje. De Yamaha Niken is uniek. Die leunt in de bocht en houdt beide voorwielen op de straat. Meer grip is het devies en eigenlijk is het best een interessante optie, zo’n driewieler. En Yamaha is niet de enige die aan dit soort motoren denkt.

Het ziet er naar uit dat Honda werkt aan een soortgelijke motor. Tenminste, dat is wat een octrooiaanvraag suggereert. Dat zou je kunnen afleiden aan de foto’s die bij de aanvraag zijn ingesloten. De Honda driewieler lijkt in de basis een Gold Wing te zijn.

Honda’s flat six levert 125 pk, wat meer is dan de 113 pk van de Niken. Het sterke koppel is de belangrijkste troef van het blok. Dat zou een driewielige motorfiets zeer goed kunnen voortdrijven. Het lijkt alsof Honda zijn opties open houdt.

In de patentaanvraag wordt niet expliciet vermeld dat het het blok van de Gold Wing betreft. Honda noemt zelfs de mogelijkheid van een tweecilinder. Het bloijft nog een vraagteken waar Honda voor kiest. En of het bedrijf besluit om een ‘omgekeerde trike’ te bouwen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?