dinsdag 21 mei 2024

Krijgt de Yamaha Niken concurrentie van Honda?

Omgekeerde trikes zijn al een tijdje een dingetje. De Yamaha Niken is uniek. Die leunt in de bocht en houdt beide voorwielen op de straat. Meer grip is het devies en eigenlijk is het best een interessante optie, zo’n driewieler. En Yamaha is niet de enige die aan dit soort motoren denkt.

Het ziet er naar uit dat Honda werkt aan een soortgelijke motor. Tenminste, dat is wat een octrooiaanvraag suggereert. Dat zou je kunnen afleiden aan de foto’s die bij de aanvraag zijn ingesloten. De Honda driewieler lijkt in de basis een Gold Wing te zijn.

Honda’s flat six levert 125 pk, wat meer is dan de 113 pk van de Niken. Het sterke koppel is de belangrijkste troef van het blok. Dat zou een driewielige motorfiets zeer goed kunnen voortdrijven. Het lijkt alsof Honda zijn opties open houdt.

In de patentaanvraag wordt niet expliciet vermeld dat het het blok van de Gold Wing betreft. Honda noemt zelfs de mogelijkheid van een tweecilinder. Het bloijft nog een vraagteken waar Honda voor kiest. En of het bedrijf besluit om een ‘omgekeerde trike’ te bouwen.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen