zaterdag 30 september 2023

Krijgt de Yamaha Tracer 900 GT een radar en dus adaptive cruise-control?

Een nieuwe versie van Yamaha’s Tracer 9 GT lijkt radargestuurde cruisecontrol te krijgen, nadat een testversie werd gespot met een radar aan de voorkant.

Over het geheel genomen zal de 2023 Tracer 9 GT grotendeels hetzelfde zijn als de vorige editie, met weinig uiterlijke of technische wijzigingen.

Het lijkt er echter wel op dat het model voor 2023 radar zal bevatten, volgens Motorrad.

Gewoonlijk is cruisecontrol die via radar wordt bestuurd – net als dode hoek waarschuwing – voorbehouden aan de modellen die tot de top van het programma van een fabrikant behoren.

In dit geval bevindt de Tracer 9 GT zich echter op een meer middenklasse prijspunt, met een verkoopprijs vanaf €15,999. Ter vergelijking: de KTM 1290 Super Adventure S uit 2022, die is uitgerust met radargestuurde cruisecontrol, begint zijn prijs bij €22,700.

In welke mate de radargestuurde cruise-control de prijs van de Tracer 2023 zal beïnvloeden, is op dit moment uiteraard nog onduidelijk, maar redelijkerwijs mag worden uitgegaan van een zekere stijging.

Het radarsysteem van Yamaha’s 2023 Tracer 9 GT is opgepikt door Motorrad, en zit tussen de voorvorken. Dit resulteert in een nieuw, groter display in het dashboard, dat nodig is om het systeem te bedienen.

Aan de achterkant is er echter geen radar. Een licht gewijzigd deel aan de achterkant suggereert misschien dat er wel degelijk een achterste radar is. Maar Motorrad merkt op dat de positie van de koffers de werking van een achterradar zou kunnen verhinderen, en bovendien zijn er geen waarschuwingslampjes in de spiegels.

In dit geval lijkt het erop dat als de 2023 Tracer 9 GT is uitgerust met radar, deze alleen functioneel zal zijn voor de cruise control, maar schijnbaar niet voor dode hoek waarschuwingen.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image