KTM 1090 Adventure 2019 – Spyshot: Altijd leuk

Er is een spyshot opgedoken van de KTM 1090 Adventure die wijzigingen aan het – naar alle waarschijnlijkheid – 2019 model suggereren. Zo te zien zijn het alleen functionele en optische aanpassingen, met als grootste wijziging het kuipwerk aan de voorkant en de brandstoftank die geleend lijkt van de binnenkort op de markt verschijnende KTM 790 Adventure R.

Dat houdt in dat de laaghangende, zijlings geplaatste brandstoftanks nu ook op de Adventure ingezet worden, wat zorgt voor een laag zwaartepunt en dus ook een verbeterde handelbaarheid van deze zware motor. Op dit moment lijken onderdelen van de voorkuip nog makkelijk af te stellen en snel vervangbaar wat suggereert dat KTM nog flink aan het experimenteren is met de luchtgeleiding.

We verwachten de introductie van dit opgefriste model tijdens de EICMA in Milaan begin november. Wij zijn daar ook, dus we houden je op de hoogte.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?