donderdag 28 maart 2024

KTM 450 Rally Replica 2019 Uitverkocht

Als je je Dakar carrière een boost had willen geven, ben je net te laat: de 2019 KTM 450 Rally Replica is uitverkocht.

De Rally Replica is identiek aan de machine die begin dit jaar Matthias Walkner naar de eindoverwinning bracht van Dakar 2018. De motor is puur bedoeld voor privérijders, die het moeten stellen zonder fabrieksbudget.

De 2019 KTM 450 Rally Replica is van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Met een nieuw rijwielgedeelte waarin vooral de massacentralisatie is verbeterd. Daarvoor werden swingarm, linksysteem, airbox, tank en zadel opnieuw ontworpen. De vering is in handen van – hoe kan het anders – WP de remmen van Brembo. Het hele pakket moet het nieuwe ééncilinder blok in toom proberen te houden.

Dankzij de nieuwe cilinderkop heeft de benzine geïnjecteerde stamper meer vermogen. KTM is van plan er 75 te bouwen. En dat zullen ze ook wel moeten, want de motoren zijn allemaal al verkocht… Maar wat een plaatje (zucht).

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen