woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KTM E-Duke: elektrische naked bike op komst?

Na het nieuws over het nieuwe prototype van Triumph’s eerste elektrische motorfiets, die klaar staat voor testen, zijn hier een paar beelden van het web waarop de E-Duke en E-Pilen te zien zijn, respectievelijk getekend door KTM en Husqvarna.

Dit is een infographic van de Oostenrijkse fabrikant waarin we de eerste beelden van de elektrische fiets kunnen zien. De naked bike (gepixelde foto) zal worden vergezeld door een Freeride E LV, ontworpen voor offroad-gebruik.

Na de val van de bijl: het bloedbad van Euro 5

De E-Duke zal worden aangedreven door de 10 kW (13,4 pk) elektromotor, met een 5,5 kWh accu waarmee ook Husqvarna’s E-Pilen zullen worden uitgerust. De Freeride daarentegen, zal waarschijnlijk een iets minder krachtige motor hebben. Beiden zullen berijdbaar zijn vanaf 16 jaar.

Het elektrische gamma van Mattighofen zal nog worden uitgebreid met een derde motor: de E10, een motorfiets speciaal voor kinderen.

Volgens geruchten op het web zou de Freeride E LV volgend jaar kunnen verschijnen, terwijl we nog niets weten over de andere modellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen