maandag 15 juli 2024

KTM Nederland en KTM België gaan samen verder als KTM Benelux

Nadat er veel werk achter de schermen is uitgevoerd, kunnen we met gepaste trots melden dat per 1 januari 2023 een fusie plaatsvindt tussen KTM Sportmotorcycle Nederland en KTM Sportmotorcycle Belgium. De krachten worden gebundeld en hierdoor ontstaat KTM Sportmotorcycle Benelux. De operatie gaat geleid worden vanuit het hoofdkantoor in Gembloux, België.

KTM Adventure Rally 2023: 24 tot 28 juli in Noorwegen

Vanwege de goede ervaring in andere EU-landen is door de KTM Groep besloten om KTM Nederland en België te laten fuseren tot KTM Sportmotorcycle Benelux. Deze synergie zorgt ervoor dat ideeën en strategieën beter uit te voeren zijn op beide markten, door onder meer gebruik te maken van gedeelde middelen. Op die manier is het mogelijk om uniformiteit uit te stralen richting alle KTM-dealers, waardoor een zeer professioneel netwerk ontstaat. Met het oog op toekomstige projecten zoals de integratie van MV Agusta is een zeer efficiënte structuur absoluut noodzakelijk.  Deze weloverwogen beslissing zorgt dat KTM-dealers in de lage landen hun klanten nog beter kunnen bedienen, doordat zij de mogelijkheid krijgen om een nog hoger serviceniveau aan te bieden. Door de samenvoeging ontstaat een intensievere samenwerking binnen KTM Sportmotorcycle Benelux, waarbij de aanwezige kennis en expertise sneller en efficiënter gedeeld gaan worden. De operatie wordt vanuit de twee bestaande locaties uitgevoerd, waardoor zowel de dealer als eindconsument niets zal merken van deze transitie naar KTM Sportmotorcycle Benelux. De samenvoeging heeft ook geen gevolg voor het huidige personeelsbestand en bestaande dealernetwerk.Als resultaat van de fusie gaan ook GasGas en Husqvarna, de andere twee motormerken binnen de KTM Groep, mee in de nieuwe Benelux-structuur. Ook daar zijn de nodige voordelen te behalen, waardoor verschillende mogelijkheden ontstaan om het marktaandeel van deze merken flink te laten groeien in zowel Nederland als België.

Norbert Zaha – Managing Director KTM AG
“We zijn enorm blij dat we de motormarkt in de lage landen nu vanuit een Benelux-structuur kunnen besturen. Binnen de KTM Groep zijn we altijd op zoek naar synergiën, want kennis en ervaring moeten gedeeld worden om te kunnen groeien. KTM Sportmotorcycle Benelux was dan ook een logische stap om met veel goede moed de toekomst aan te kunnen gaan.” 

Andreas Stütz – Managing Director KTM BENELUX
“Een positieve stap voor alle betrokkenen, doordat we de krachten binnen deze nieuwe structuur gaan bundelen. Het is daarnaast fijn dat deze transitie enkel voordelen oplevert voor ons dealernetwerk. Via KTM Sportmotorcycle Benelux is het voor de dealers namelijk mogelijk om een nog hoger serviceniveau te bereiken en daar profiteert de klant van. Dat kan alleen maar toegejuicht worden.” 

Michel Sebastiani – Managing Director KTM BENELUX
“In het verleden ben ik al nauw betrokken geweest bij KTM Nederland en daardoor ben ik overtuigd dat deze fusie een zeer positieve uitkomst gaat hebben. Door de intensieve samenwerking kunnen we namelijk elkaars know how delen, waardoor het mogelijk is om een nog sterkere positie te creëren voor KTM en alle zustermerken.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen