woensdag 1 februari 2023

Waaghalzen kunnen zich nu inschrijven voor de Isle of Man TT van 2023

De Isle of Man TT van 2023 is over iets meer dan 4 maanden en vanaf nu zijn de inschrijvingen geopend voor de 102e editie van ’s werelds beroemdste en beruchtste wegrace. Van 29 mei t/m 10 juni 2023 staat het 90.000 inwoners tellende eiland weer in het teken van diverse races.

De racedagen gaan op 29 mei van start. De start vindt plaats op Bank Holiday Monday, met ’s ochtends een vrije training en ’s middags een eerste kwalificatiesessie.

Op dinsdag 30, woensdag 31 en donderdag 1 juni vinden de traditionele avondkwalificaties plaats, waarna op vrijdagmiddag 2 juni de vijfde en laatste kwalificatie plaatsvindt.

Ilja Caljouw over Isle of Man: ‘Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn deelname’

Het raceprogramma gaat vanaf dan in een versnelling, met het ongelooflijk populaire middenweekend dat nu drie races telt in plaats van slechts twee, te beginnen met de eerste Monster Energy Supersport en 3wheeling.media Sidecar TT Races op zaterdag 3 juni en de RST Superbike TT op zondag 4 juni.

Maandag is de eerste rustdag voordat de vier midweekse races beginnen: De eerste RL360 Superstock Race en Supertwin Race op dinsdag 6 juni, en de tweede Supersport en Sidecar Races op woensdag 7 juni.

Donderdag is de tweede rustdag, daarna begint het slotweekend. Op vrijdag 9 juni, de populaire bank holiday van het eiland, zal het publiek vol zitten voor de tweede Superstock en Supertwin Races, voordat een dag vol festiviteiten en de belangrijkste Milwaukee Senior TT de Isle of Man TT Races van 2023 afsluit op zaterdag 10 juni.

Meer racedagen en meer races om naar uit te kijken dus. Meer informatie vind je hier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen