KTM neemt GASGAS over

Dat KTM de offroad-wereld wil domineren was iedereen al een tijdje duidelijk, maar het Oostenrijkse schaakspel was nog niet ten einde, want vorige week hebben Stefan Pierer en zijn team 60% van de aandelen van het Spaanse merk GasGas verworven.

De overname tussen KTM en de eigenaar van GasGas, Black Toro Capital is eigenlijk een hele interessante, omdat het Oostenrijkse conglomeraat vooral “partnering” ziet met zijn Spaanse tegenhanger, voornamelijk op het gebied van elektrische crossmotoren.

Naar verluidt werd de samenwerking aangegaan om het aanbod van KTM voor elektrische motoren en e-bikes uit te breiden, terwijl het aanbod van GasGas en Torrot via het uitgebreide dealernetwerk van KTM en Husqvarna kan worden verkocht.

Lees ook: KTM introduceert eerste elektrische wegmotor in 2022

Dit maakt de zakelijke transactie voor alle betrokken partijen een hele gezonde, omdat het KTM vooruit helpt in de komende wapenwedloop voor elektrische motorfietsen en het Oostenrijkse merk een sterkere voet aan de grond krijgt in de bloeiende e-bike business.

Voor GasGas is het nieuws vooral een levenslijn, omdat een eigenaar als KTM de Spanjaarden precies de twee dingen geeft die ze het meest nodig hebben: meer geld en een grotere distributie.

De productie van het merk GasGas blijft in Spanje, in de verwachting dat deze deal zal leiden tot nieuwe enduro- en trailmotoren, de best verkochte machines in het off-road assortiment van GasGas.

Afwachten is nog even of de Europese regelgevers de overname zullen goedkeuren. KTM is nu al het grootste merk in de off-road industrie en door deze overname is het niet moeilijk KTM te bestempelen als monopolist in deze sector.

Door het opslokken van merken als Husaberg, Husqvarna, en nu GasGas en Torrot, zien we dat KTM de consoliderende kracht is in de off-road sector.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?