dinsdag 21 mei 2024

KTM presenteert 2023 KTM 890 Adventure R

KTM presenteert de 2023-890 Adventure R, een stijlvolle, krachtige wegenduro. De nieuwe versie is duidelijk geïnspireerd op de KTM 450 Rally desert queen, waarvan hij enkele uiterlijke kenmerken en het DNA overneemt.

De nieuwe 890 Adventure R heeft een nieuwe kuip, een nieuwe bovenbouw, een nieuwe brandstoftank en een nieuwe motorbescherming, die allemaal de aerodynamica en ergonomie verbeteren en de wendbaarheid in het ruigste terrein en de bescherming van de rijder vergroten.

Vanuit technisch oogpunt bevestigt de motorfiets zijn solide en toch wendbare chassis dankzij het sterke chroom-molybdeenstalen frame, gecombineerd met de volledig instelbare WP XPLOR-vering. Ook de nieuwe, meer offroad gerichte Mitas Enduro Trail-banden vallen op.

Nieuw tft-kleurenscherm

Het nieuwe 5-inch tft-kleurenscherm met usb-C-aansluiting en Turn-by-turn Plus-navigatie, waarmee de rijder zijn favoriete bestemming kan selecteren uit de laatst bereikte bestemmingen, springt eruit.

Bovendien kan de rijder met een nieuwe oproepfunctie een contact uit de favorietenlijst (die maximaal 10 nummers kan bevatten) bellen, of een van de laatste 10 gebelde nummers kiezen.

Verbeterde elektronica

Ook het elektronicapakket is verbeterd. De elektronische regeleenheid van de nieuwe generatie ABS kan gebruik maken van de gegevens van de 6D-sensor (die voortdurend informatie verschaft over hellingshoek, snelheid en algemeen gedrag van de motorfiets).

Buiten de gebaande paden kunnen rijders vertrouwen op Offroad ABS als integrale functie van de Offroad-modus of de Rally-modus (optioneel), zonder dat zij Offroad ABS apart hoeven te selecteren.

Tot slot wordt de nieuwe KTM 890 Adventyre R standaard geleverd met de Demo Driving Mode, waarmee rijders tijdens de eerste 1.500 kilometer alle rijmodi en opties kunnen uitproberen en vervolgens kunnen beslissen welk pakket of welke individuele opties ze willen aanschaffen. De motor zal begin 2023 verkrijgbaar zijn bij de officiële KTM-dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen