woensdag 24 april 2024

KTM RC990: afspraak over 3 maanden!

Er zijn al twee jaar foto’s in omloop van een prototype van een KTM sportmotorfiets met de LC8c-tweecilinder. Maar er is goed nieuws: de RC990 is officieel bevestigd door KTM!

Riaan Neveling, wereldwijde marketingdirecteur van KTM, heeft verklaard: ‘Verwacht je een krachtige RC? Houd onze officiële websites in de gaten en binnen drie maanden moet je iets speciaals zien.’ Eindelijk wordt ons wachten beloond! Nu de 990-motor is gepresenteerd in het hart van de nieuwe Duke 990, kan KTM beginnen met het uitrollen van hun nieuwe reeks, te beginnen met de langverwachte sportversie. Als we naar recente foto’s op internet kijken, lijkt deze RC veel gemeenschappelijke onderdelen te hebben met de nieuwe Duke 990. Het frame zal hoogstwaarschijnlijk stijver zijn en ook de swingarm zal minder stijf zijn dan voorheen. Daarnaast kunnen we verwachten dat randapparatuur zoals Brembo remmen en WP-veringselementen van hogere kwaliteit aanwezig zullen zijn.

De toekomstige KTM RC990 zal zeker minder radicaal zijn dan de niet-straatlegale sportmotorfiets RC8 C, die ontwikkeld wordt in samenwerking met Kramer. We hopen dat deze nieuwe motor net zo aantrekkelijk zal zijn als de exclusieve Kramer GP2!

Het voordeel van deze platformlogica en schaalvoordelen is dat na het proberen van de Duke 990, je al een goed idee kunt krijgen van wat je kunt verwachten van de nieuwe RC990. Deze motorfiets zal toegankelijkheid bieden op een manier die we twee jaar geleden niet hadden kunnen bedenken. De 990 Duke heeft een andere koers genomen dan de 890 Duke R, waarvan we dachten dat die als eerste donor zou dienen. De RC990 zal gemakkelijker en minder rauw zijn, met een soepeler blok en een minder stijf chassis.

Motorrijders die hebben opgelet zullen hebben opgemerkt dat de integratie van de clip-ons op de foto’s niet bijzonder radicaal lijkt in vergelijking met andere modellen in het segment. Ze lijken zelfs behoorlijk veel op die van de Aprilia RS660, dus niet te hoog bovenop de kroonplaat en niet te laag eronder. En net als bij de Duke 990 kunnen we een meer dan complete set elektronische functies verwachten… Launch control zal hier zonder twijfel veel nuttiger zijn! We mogen ook hopen dat het vermogen hoger zal liggen dan de 123 pk van de Duke, met een directere vermogensafgifte.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen