KTM zet de rest weer in de schaduw

Hatjee, we hebben weer groot nieuws! Dit keer gaat het volgens zeer betrouwbare bronnen om de KTM 1290 Adventure die voor volgend jaar op de agenda staat. Het blok is een flink aangepaste maar toch de bekende V-twin die we al in andere modellen vinden en het rijwielgedeelte is identiek aan dat van de huidige Adventure.

De cilinderinhoud is naar buiten gekomen dankzij een dealerpresentatie, feestjes die volgens ons alleen maar gehouden worden om te lekken. Maar goed… Meerdere bronnen bevestigen ons dat daar de geplande modellen voor de komende jaren stonden, inclusief een dikke 1290. Veel meer is nog niet bekend, dus we speculeren er voorlopig nog lustig op los.

De gelekte planning geeft overigens ook aan dat er eerst nog een Adventure R op de lijst staat, waarschijnlijk nog met het bekende 990 blok. De grotere cilinderinhoud van 1290 zal vergelijkbaar kunnen zijn met de Multistrada, die 1200cc kent. Daarmee staan ze ook op gelijke hoogte met BMW en Triumph die een even grote capaciteit hebben. Alleen moet het bij KTM altijd net een stapje méér. Dat wetende kunnen we niet wachten tot er meer bekend wordt!

Bekijk hier de beelden van de nieuwe KTM.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?