zondag 4 juni 2023

KTM zet de rest weer in de schaduw

Hatjee, we hebben weer groot nieuws! Dit keer gaat het volgens zeer betrouwbare bronnen om de KTM 1290 Adventure die voor volgend jaar op de agenda staat. Het blok is een flink aangepaste maar toch de bekende V-twin die we al in andere modellen vinden en het rijwielgedeelte is identiek aan dat van de huidige Adventure.

De cilinderinhoud is naar buiten gekomen dankzij een dealerpresentatie, feestjes die volgens ons alleen maar gehouden worden om te lekken. Maar goed… Meerdere bronnen bevestigen ons dat daar de geplande modellen voor de komende jaren stonden, inclusief een dikke 1290. Veel meer is nog niet bekend, dus we speculeren er voorlopig nog lustig op los.

De gelekte planning geeft overigens ook aan dat er eerst nog een Adventure R op de lijst staat, waarschijnlijk nog met het bekende 990 blok. De grotere cilinderinhoud van 1290 zal vergelijkbaar kunnen zijn met de Multistrada, die 1200cc kent. Daarmee staan ze ook op gelijke hoogte met BMW en Triumph die een even grote capaciteit hebben. Alleen moet het bij KTM altijd net een stapje méér. Dat wetende kunnen we niet wachten tot er meer bekend wordt!

Bekijk hier de beelden van de nieuwe KTM.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image