Is KX Concept inspiratie voor nieuwe cruiser van Royal Enfield?

Dit lijkt het eerste levensteken te zijn van een gloednieuwe Royal Enfield cruiser. En mogelijk vond het de inspiratie uit de in 2018 onthulde en prachtige Concept KX.

Het Indiase bedrijf is bekend door de retro-motoren, die leunen op de Fifties. Dat geldt zowel voor het ontwerp als de techniek. Daardoor kan Royal Enfield motoren leveren die schril afsteken tegen de prijzen die de Europese of Amerikaanse concurrentie vraagt voor hun motoren. Maar Royal Enfield is ambitieus. En daarom vraag je je af waarom het zo lang heeft geduurd voor de in 2018 introduceerde Concept KX bobber werd omgezet in iets tastbaars? Je zo er de hoop van opgeven.

De Royal Enfield KX Concept van 2018

Maar deze spionage-opnames laten zien dat er op de Indiase wegen een cruiser-versie is gesignaleerd die enigszins lijkt – zo niet als twee druppels water – op de Concept KX.

Toegegeven, de adelaarsogen krijgen de mysterieuze Royal Enfield alleen driekwart achter in zicht en kort van opzij. Maar wat je ziet, verschilt genoeg van de Interceptor om er als een nieuw cruisermodel uit te zien.

Met een lage carrosserie, een traanvormige brandstoftank, een groot achterspatbord en een zwart blok plus dubbele uitlaatpijpen, staat dit model op zichzelf. En je kunt erop wachten dat bekend wordt dat het 650cc-twin blok is gebruikt.

Dit nieuwe model zal één van de vele Royal Enfield-modellen zijn waaraan momenteel wordt gewerkt. Daaronder bevinden zich de voor de lokale markt bestemde Meteor 350 en de ‘baby’ Himalaya, die mogelijk bekend wordt als Hunter of Sherpa.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?