13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Royal Enfield KX Concept: recht tussen je ogen

Als je aan een motormerk denkt, schiet niet meteen Royal Enfield door je hoofd. Het zijn betaalbare motoren, maar ze geven technisch ook veel gedoe. Daarom zul je ze ook niet zo snel in een garage of schuur aantreffen.

Dat gezegd hebbende, spitsen we onze oren tijdens het debuut van de Royal Enfield KX. Da’s een concept dat je recht tussen de ogen raakt. En je hoopt stiekem dat ze in India werk maken van deze motor. De retro-Bobber/boardtracker met moderne spullen is een mooie mix van nostalgie en nieuw. En dat doet toch wat met je.

De voorvork en de hardtail achtige achterkant zijn visueel nogal aantrekkelijk. Hoe het rijwielgedeelte zich in de praktijk gedraagt, is nog maar de vraag. Een setje radiale Brembo’s om de boel af te remmen vinden we ook niet teveel gevraagd.

Dat hele boardtracker idee met die dunne Maxxis-banden doet de KX veel goeds. Dit voelt toch echt als een klassieker, gebouwd in onze tijd. Het blok lijkt een vloeistofgekoelde 838cc V-twin. Royal Enfield is niet zo scheutig met informatie over dit blok. Het is dan ook de vraag of de V-twin in de toekomst nieuwe Royal Enfields zal voortstuwen.

Dezelfde vraag kun je stellen over de levensvatbaarheid van het idee. In de wereld van ede concert is alles toegestaan. Op de openbare weg gelden helaas andere wetten. Maar je zou willen dat de KX eerdaags over de A10 vliegt. Onveranderd ten opzichte van het studieobject.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen