woensdag 19 juni 2024

Lanceert Yamaha over twee jaar een off-road TMAX?

Maakt Yamaha zich op om de Honda X-ADV het leven zuur te maken? Daar lijkt het wel op. Motociclismo sprak met Paolo Pavieso, Marketing Manager bij Yamaha Motor Europe en hij liet doorschemeren dat de Japanse fabriek een off-road georiënteerde TMAX wil lanceren.

Hoewel het project nergens groen licht heeft gekregen, zou het zeker geen verrassing zijn als het wel doorgaat. Honda’s X-ADV heeft de wereld niet bepaald in vuur en vlam gezet, maar de motorscooter werd in Europa toch in overtuigende aantallen verkocht.  

Pavieso denkt dat het nog een paar jaar duurt voordat de off-road TMAX op de markt komt, als hij al het groene licht krijgt. Dat komt ook omdat Yamaha eind vorig jaar nog een geüpdatete versie van de TMAX heeft uitgebracht. Over het algemeen hebben motoren en scooters een ontwikkelingsfase van drie jaar achter de rug voordat ze een grote update krijgen. Dus over twee jaar een off-road TMA? Het zou heel goed kunnen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen