Lanceert Yamaha over twee jaar een off-road TMAX?

Maakt Yamaha zich op om de Honda X-ADV het leven zuur te maken? Daar lijkt het wel op. Motociclismo sprak met Paolo Pavieso, Marketing Manager bij Yamaha Motor Europe en hij liet doorschemeren dat de Japanse fabriek een off-road georiënteerde TMAX wil lanceren.

Hoewel het project nergens groen licht heeft gekregen, zou het zeker geen verrassing zijn als het wel doorgaat. Honda’s X-ADV heeft de wereld niet bepaald in vuur en vlam gezet, maar de motorscooter werd in Europa toch in overtuigende aantallen verkocht.  

Pavieso denkt dat het nog een paar jaar duurt voordat de off-road TMAX op de markt komt, als hij al het groene licht krijgt. Dat komt ook omdat Yamaha eind vorig jaar nog een geüpdatete versie van de TMAX heeft uitgebracht. Over het algemeen hebben motoren en scooters een ontwikkelingsfase van drie jaar achter de rug voordat ze een grote update krijgen. Dus over twee jaar een off-road TMA? Het zou heel goed kunnen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?