Landelijke campagne door motorrijders tegen ervaren overlast

De Motor Aktie Groep – MAG – doet waarvoor ze in het leven is geroepen: actievoeren. Deze keer komen ze op tegen groeperingen die met halve waarheden en irreële ambities proberen wegen af te sluiten voor motorrijders. Wij zijn de gebeten hond. De door deze groeperingen opgewekte irritatie straalt af op de grote groep motorrijders die zich aan alle verkeers- en gedragsregels houden op motoren die aan alle eisen voldoen. Spandoeken met een gesuggereerd, maar technisch onmogelijke maximumgeluidsproductie van 70dB legitimeren onlustgevoelens bij omwonenden, verder gevoed door achterliggende organisaties die aansturen op een groeiend aantal wegafsluitingen exclusief voor motorrijders. 

Actie gewenst

Dat is niet de weg. Motorrijders verdienen de ruimte, net als ieder ander. Daarom heeft de MAG een convenant, dat inmiddels door 20 partijen – ook Motor.NL – wordt onderschreven. Het aantal motorrijders dat de dB-killers weer in de uitlaten schroeft neemt toe. De vraag naar stillere uitlaten stijgt. Motorrijders worden zich steeds meer bewust van wat er speelt. Met deze campagne wil de MAG dat proces versnellen, samen met zes van de grootste motorbladen, de landelijke motorrijdersverenigingen MAG en KNMV, motorverhuurplatform MotoShare, het Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs, de Trans Euro Trail, FEHAC, online motormedia en andere partijen: zie teluidisuit.nl.

Daar kunnen ook gemeenten en andere overheidsinstanties kennisnemen van het convenant en het nodige actiemateriaal downloaden om in hun omgeving motorrijders te doordringen van dat te luid geluid uit is.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?