woensdag 22 maart 2023

Landelijke campagne door motorrijders tegen ervaren overlast

De Motor Aktie Groep – MAG – doet waarvoor ze in het leven is geroepen: actievoeren. Deze keer komen ze op tegen groeperingen die met halve waarheden en irreële ambities proberen wegen af te sluiten voor motorrijders. Wij zijn de gebeten hond. De door deze groeperingen opgewekte irritatie straalt af op de grote groep motorrijders die zich aan alle verkeers- en gedragsregels houden op motoren die aan alle eisen voldoen. Spandoeken met een gesuggereerd, maar technisch onmogelijke maximumgeluidsproductie van 70dB legitimeren onlustgevoelens bij omwonenden, verder gevoed door achterliggende organisaties die aansturen op een groeiend aantal wegafsluitingen exclusief voor motorrijders. 

Actie gewenst

Dat is niet de weg. Motorrijders verdienen de ruimte, net als ieder ander. Daarom heeft de MAG een convenant, dat inmiddels door 20 partijen – ook Motor.NL – wordt onderschreven. Het aantal motorrijders dat de dB-killers weer in de uitlaten schroeft neemt toe. De vraag naar stillere uitlaten stijgt. Motorrijders worden zich steeds meer bewust van wat er speelt. Met deze campagne wil de MAG dat proces versnellen, samen met zes van de grootste motorbladen, de landelijke motorrijdersverenigingen MAG en KNMV, motorverhuurplatform MotoShare, het Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs, de Trans Euro Trail, FEHAC, online motormedia en andere partijen: zie teluidisuit.nl.

Daar kunnen ook gemeenten en andere overheidsinstanties kennisnemen van het convenant en het nodige actiemateriaal downloaden om in hun omgeving motorrijders te doordringen van dat te luid geluid uit is.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image