Langere stilte voor de STORM

De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die aan project STORM werken, kregen gisteren vervelend nieuws te horen. Tijdens de eerste officiële persconferentie van de ’80 Day Race’, werd verteld dat de wedstrijd niet in april van 2016 van start zal gaan maar een jaar later. Een domper, want de wedstrijd is juist hetgeen waar de studenten al een hele tijd naar toeleven. Het zal de ultieme test zijn om te ontdekken of een volelektrische motorfiets echt capabel genoeg kan zijn om er in tachtig dagen mee rond de wereld te reizen. De organisatie van de wedstrijd gaf aan dat er veel tijd nodig is geweest om kandidaten te werven die aan de wedstrijd mee willen doen. Dat zijn er momenteel (maar) vier, waaronder STORM. De andere kandidaten zijn de Kroatische (elektrische) autofabrikant Rimac Automobili, de Franse dakarveteraan Eric Vigouroux en een Amerikaanse coureur genaamd Albert Bosch die tijdens de afgelopen editie van Dakar al meestreed in een elektrische wagen.

Naast de bekendmaking van de teams en het verschuiven van de startdatum, was er nóg een nieuwtje tijdens de persconferentie: de startlocatie zal  ergens in het hart van Parijs zijn. Een goede plaats om publiciteit te scoren voor de Nederlanders!  Doordat er nu een jaar langer tijd is kunnen de studenten hun motorfiets extra goed uittesten voor ze daadwerkelijk aan de wedstrijd meedoen. Ze hebben al laten weten dat er in 2016 een uitgebreide test zal plaatsvinden die vergelijkbaar is met de wedstrijd. Wij zijn benieuwd!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.