De nieuwe RM-Z250 van Suzuki

Helemaal nieuw? In ieder geval flink nieuw! De RM-Z250 heeft een flinke update gekregen, waarvoor een en ander is afgekeken van z’n grote broer. Zo is bijvoorbeeld de S-HAC (Suzuki Holeshot Assist Control), de launch-controle, overgenomen na diverse aanpassingen aan het systeem. De rijder kan kiezen uit verschillende settings, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de hardheid van de ondergrond.

Ook afgekeken van de RM-Z450 is de KYB-vering, waarmee afscheid wordt genomen van de Showa-veerpartij. Een PSF2-voorvork zorgt nu voor de vering aan de voorzijde. Ook is het frame lichter geworden en de trekkracht van het gewijzigde motorblok is verhoogd; het koppel is hoger en het vermogen wordt breder uitgesmeerd. Daarbij is trouwens de motorrem ook verminderd.

De nieuwe RM-Z is in augustus leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.

 

[justified_image_grid ids=22264,22265,22266,22267,22268,22269,22270]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?