13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Offensief tegen motordiefstal TT

Goed nieuws, zonet in onze mailbox. De politie in eigen persoon, met een duidelijke mededeling: De politie gaat dit jaar rond de TT van Assen opnieuw in het offensief tegen motordiefstallen. De afgelopen twee jaar had dit als resultaat dat het aantal diefstallen daalde naar 8 in 2013 en 2 in 2014. 

Kijk, dat is klare taal waar we wat aan hebben. Maar de politie hoopt het aantal motordiefstallen nog verder terug te dringen door onder andere intensief toezicht te houden. Daarbij verwachten ze echter ook wel inspanning van ons, de motoreigenaren zelf. De politie geeft daarom de volgende adviezen:

Eén slot is onvoldoende. Dat geldt ook voor de combinatie van een slot en het standaard-stuurslot. Motorfietsen worden op minilorries gezet en in een busje of op een aanhanger geschoven. Het beste is om twee sloten te gebruiken van twee verschillende merken of types.
Zet de motor vast een aan verankerd object. Is dat niet mogelijk, bevestig hem dan aan een andere motorfiets.
Bevestig een kettingslot zodanig dat er geen ‘grip’ of ondergrond is om een tang op te zetten. 
Monteer een alarmsysteem of startonderbreker.
Parkeer de motorfiets in het zicht.
Informeer bij het hotelpersoneel naar een veilige plek, of in het zicht of bij een bewakingscamera.
Voorzie de motor van een track-and-trace.

Tevens waarschuwt de politie dat campinggasten hun waardevolle spullen niet in de tenten achter moeten laten. De afgelopen jaren werden er op diverse TT-campings tenten opengesneden en leeggeroofd. Dat gebeurde zowel op klaarlichte dag als ook tijdens de avond- en nachturen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen