Lekker scheuren in het buitenland

Het Centraal Justititeel Incassobureau heeft vorig jaar slechts vijftig bekeuringen geïncasseerd die Nederlanders in het buitenland kregen opgelegd, meldt De Telegraaf.

De bedoeling is dat het geld van de boete naar het land van de overtreder gaat. Een Duitser die op de A2 wordt betrapt op te hard rijden moet de Duitse overheid dus geld opleveren. In de praktijk stuurt Nederland per maand gemiddeld zevenhonderd bekeuringen van buitenlanders naar andere Europese landen door, maar krijgt daar vervolgens weinig van terug.

Dus als je hard wilt rijden… nou ja, dat laten we maar even in het midden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.