vrijdag 26 april 2024

Leo Fleuren gaat weer los

Zie hier de nieuwste creatie van Affetto Ducati. Een heuse café-racer, gebouwd op basis van een Ducati Sport Classic 1000. De inspiratie voor deze motor kwam vanuit een Ducati 860 die werd ingeruild en al was omgebouwd tot een soort van café-racer, inclusief aluminium tank en zitje. Maar wees gerust, het blauwe zadel is wel minimaal gestoffeerd.

Omdat Affetto NCR-dealer is, mogen NCR-onderdelen natuurlijk niet ontbreken en dus vinden we NCR-nokkenassen, NCR-klepdeksels en een titanium NCR-koppelingsdeksel. De motor is verder voorzien van een volledig verstelbare UPSD-voorvork van een Ducati 998. Hierdoor zijn de clip-ons verstelbaar.

Verder is een set zeszuigerremklauwen van Accossato gemonteerd. De schokbreker aan de achterkant is origineel, maar net als de voorvork wel voorzien van het door Affetto Ducati ontwikkelde ShimControl. De spaken van de wielen zijn voorzien van een zwarte coating. Diverse carbon-onderdelen maken het af.

O nee, wacht. Natuurlijk mag een mooie uitlaat (met een dito geluid) niet ontbreken. Er is voor de motor dan ook een compleet uitlaatsysteem volledig met de hand gemaakt.

Foto’s: Mark Kamphuis

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen