Leo Fleuren gaat weer los

Zie hier de nieuwste creatie van Affetto Ducati. Een heuse café-racer, gebouwd op basis van een Ducati Sport Classic 1000. De inspiratie voor deze motor kwam vanuit een Ducati 860 die werd ingeruild en al was omgebouwd tot een soort van café-racer, inclusief aluminium tank en zitje. Maar wees gerust, het blauwe zadel is wel minimaal gestoffeerd.

Omdat Affetto NCR-dealer is, mogen NCR-onderdelen natuurlijk niet ontbreken en dus vinden we NCR-nokkenassen, NCR-klepdeksels en een titanium NCR-koppelingsdeksel. De motor is verder voorzien van een volledig verstelbare UPSD-voorvork van een Ducati 998. Hierdoor zijn de clip-ons verstelbaar.

Verder is een set zeszuigerremklauwen van Accossato gemonteerd. De schokbreker aan de achterkant is origineel, maar net als de voorvork wel voorzien van het door Affetto Ducati ontwikkelde ShimControl. De spaken van de wielen zijn voorzien van een zwarte coating. Diverse carbon-onderdelen maken het af.

O nee, wacht. Natuurlijk mag een mooie uitlaat (met een dito geluid) niet ontbreken. Er is voor de motor dan ook een compleet uitlaatsysteem volledig met de hand gemaakt.

Foto’s: Mark Kamphuis

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?