Positief: Alan Simmonds van MotoPort Hippolytushoef een na beste Yamaha-monteur van Europa

yamaha_winnaar_01

Altijd leuk om een monteur in het zonnetje te zetten. Dat zijn tocht de mannen/vrouwen die je motor aan het rijden houden.

Yamaha organiseert om het jaar een wedstrijd op nationaal niveau tussen monteurs. De winnaar daarvan mag door naar de European Technician Grand Prix (ETGP). En de beste drie daarvan gaan naar Japan voor de World Technician Grand Prix, waaraan 70 monteurs van overal ter wereld meedoen.

De kampioen van de National Technician Grand Prix (NTGP) in Nederland was Alan Simmonds van MotoPort Hippolytushoef. Hij vertegenwoordigde dan ook Nederland als 1 van de 17 landen tijdens de ETGP 2018.

Tijdens de ETGP werd Alan gedurende twee dagen getoetst op z’n kennis en vaardigheden met de Yamaha computer-dealersystemen en de technische documentatie. Daarnaast gaat het ook om diagnosevaardigheden met behulp van het Yamaha Diagnostic Tool en algemene en elektrische gereedschappen zoals een multimeter. Natuurlijk spelen de technische kennis en de basisvaardigheden eveneens een rol. Daarvoor moest Alan één theorie-examen afleggen en opdrachten uitvoeren met geprepareerde motoren, die werden beoordeeld door technisch trainers uit de deelnemende landen.

Kortom: de tweede plaats in de Europese wedstrijd (en meedoen aan de wereldwedstrijd in Japan) is geen sinecure. Wij feliciteren Alan met z’n tweede plaats.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.