donderdag 22 februari 2024

Levensgevaarlijke situatie in IJtunnel

Rij jij regelmatig door de IJtunnel in Amsterdam? Let dan even bijzonder goed op. En dat geldt eigenlijk ook als je er maar eenmaal doorheen gaat…. Sinds een aantal maanden staan er in het midden paaltjes welke fungeren als een soort van afscheiding tussen de rijstroken. Officieel heten deze balkjes ‘veiligheidspaaltjes’ maar luisterend naar het verhaal van MOTO73-lezer Roel Schmitz kun je bij die term je bedenkingen hebben.

Onlangs kwam hij met zijn motor te dicht bij één van die paaltjes. Wat volgde was een soort 'ringsteken' van zijn rempedaal in de bovenkant van dit paaltje. Het gevolg laat zich raden, zeker met de wetenschap dat die paaltjes sterker zijn dan een rempedaal…

Het pedaal werd inderdaad volledig naar achteren gebogen, tegen de uitlaat aan, en een fractie van een seconde kwam er dus een enorme remkracht op het achterwiel. Door het ABS werd blokkeren gelukkig voorkomen maar bewoog de motor natuurlijk ineens heel heftig. Gelukkig wist Roel een val te voorkomen.

Zorg dat je niet in dezelfde situatie terecht komt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen