Levensgevaarlijke situatie in IJtunnel

Rij jij regelmatig door de IJtunnel in Amsterdam? Let dan even bijzonder goed op. En dat geldt eigenlijk ook als je er maar eenmaal doorheen gaat…. Sinds een aantal maanden staan er in het midden paaltjes welke fungeren als een soort van afscheiding tussen de rijstroken. Officieel heten deze balkjes ‘veiligheidspaaltjes’ maar luisterend naar het verhaal van MOTO73-lezer Roel Schmitz kun je bij die term je bedenkingen hebben.

Onlangs kwam hij met zijn motor te dicht bij één van die paaltjes. Wat volgde was een soort 'ringsteken' van zijn rempedaal in de bovenkant van dit paaltje. Het gevolg laat zich raden, zeker met de wetenschap dat die paaltjes sterker zijn dan een rempedaal…

Het pedaal werd inderdaad volledig naar achteren gebogen, tegen de uitlaat aan, en een fractie van een seconde kwam er dus een enorme remkracht op het achterwiel. Door het ABS werd blokkeren gelukkig voorkomen maar bewoog de motor natuurlijk ineens heel heftig. Gelukkig wist Roel een val te voorkomen.

Zorg dat je niet in dezelfde situatie terecht komt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.