13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Opinie: Levert Marquez saaie races op?

Dat we te maken hebben met de volgende Rossi is wel duidelijk. De populariteit van Marc Marquez, de huidige wereldkampioen MotoGP, blijft alsmaar stijgen en het moet raar lopen wil deze rappe Spanjaard niet de favorietenrol over gaan nemen van de Italiaanse publiekslieveling. Hij heeft alles mee; snelheid, een te gave stijl, killersmentaliteit, een goedlachse houding en lijkt zich nooit zorgen te maken. Niets staat hem in de weg om de komende jaren de spil te zijn van de MotoGP, helemaal als Rossi het voorgezien houdt. En de vraag is natuurlijk, is dat erg? De jongeman wint met gemak zijn ‘wedstrijdjes’ en het lijkt erop dat de komende jaren niemand kan tippen aan de snelheid van Marquez. Dat kan saaie wedstrijden opleveren… 

Alleen is dat ooit saai geweest tijdens de hoogtijdagen van Rossi? Soms wel, maar er was altijd wel iets aan de hand. En, er kwam natuurlijk een moment dat de dominante factor even op zijn plaats werd gezet. Eeuwig blijven winnen is onmogelijk. De spanning neemt dus toe, naarmate iemand lang op de troon blijft zitten. Hoe mooi het dus ook is dat Marquez tot nu toe alle GP’s van 2014 wist te winnen, stiekem kijken we uit naar het moment dat hij verslagen gaat worden. Daarnaast ontstaan er natuurlijk fricties, als een coureur zijn suprematie toont. Hoe vriendelijk Marquez ook is, vijanden gaan zich aan het front melden.

Die ‘gevechten’ zullen vooral buiten de baan plaatsvinden, zoals we ook Rossi wel eens in de clinch zagen gaan met onder andere Biaggi en Gibernau. Kandidaten op dit moment om deze rol in te vullen: Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo. Als de jongens het namelijk niet op het circuit kunnen winnen, zorgen ze er wel voor dat het op een andere manier gaat gebeuren. Drijfveer daarvoor is de wil om te winnen, zelfs als het stiekem dus eigenlijk niet mogelijk is. Mijn voorspelling is daarom dat de MotoGP ook in het tijdperk Marquez allerminst saai zal worden. Mocht dat uiteindelijk wel het geval zijn, dan hebben we gelukkig nog twee andere races die elk GP-weekend garantie bieden voor spectaculair actiemateriaal.    

Foto: 2Snap

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen