16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Lewis Hamilton en MV Agusta doen het weer

Lewis Hamilton is gek op motoren. De Mercedes-coureur in de Formule 1 steekt het niet onder stoelen of banken. Al een aantal keer zagen we speciale uitvoeringen van MV Agusta-modellen met steevast als toevoeging in de typeaanduiding ‘LH44’.

Eind vorig jaar maakten we kennis met een F4 van zijn hand, maar ver daarvoor kennen we zijn creaties ook nog wel. Helemaal behangen met accessoires en een zeer gelimiteerde oplage maken de motoren van fabriek af eigenlijk al bijna collectors items voor mensen die fan zijn van de Britse autocoureur. 

Sinds gisteren is er een nieuw collectiestuk op de markt: de Brutale 800RR LH44. Dat is natuurlijk bijna exact dezelfde fiets waar Hamilton bij Agusta mee begon en het is dan ook niet gek dat de twee veel van elkaar weg hebben. Het begon namelijk met de Dragster in 2015. Aangezien de Brutale onlangs wat vernieuwd is zijn de twee partijen opnieuw in zee gegaan om een slaatje te slaan uit het succes van de Brit. 

Het zwart rood en wit dat we op al de Hamilton fietsen hebben gezien is natuurlijk weer gekozen, dit keer is de hang naart zwart en rood iets groter. Slechts het buizenframe is wit gemaakt. Zelfs de drie uitlaatdempers zijn zwart gemaakt. Verder is er veel gebruik gemaakt van koolstofvezel, wat de link naar Formule 1 natuurlijk ook wat versterkt. Aan het blok is intern niets veranderd, Hamilton mag slechts cosmetische verandering doen.

Zit je al te watertanden? Pas volgende maand gaan de LH44’s in productie. Maar wil je er eentje hebben dan is het misschien toch wijs om nu al naar je dealer te gaan want er zullen er slechts 144 van worden geproduceert. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen