maandag 27 mei 2024

Limited Edition: Triumph Speed Twin Breitling

Liefhebbers van de fijnere techniek zouden binnenkort weleens op een dilemma kunnen botsen: een nagelnieuw en exclusief horloge, of een al even exclusieve motor die – eh – draait als een klok? Of je gaat gewoon voor allebei, uiteraard. Triumph Motorcycles kondigt namelijk een samenwerking aan met het Zwitserse horlogemerk Breitling. De eerste zet een Limited Edition van z’n Speed Twin in de markt, terwijl Breitling een Top Time-horloge in Triumph-livrei presenteert. Een collaboratie die niet hoeft te verwonderen, overigens: beide merken staat wereldwijd gekend om hun ongeëvenaard erfgoed en een eindeloze passie voor technische uitmuntendheid, prestaties en schoonheid. Perfectie in beweging, op meerdere vlakken.

Uniek en prachtig Polychromatic Blue-schema

Aanvullend op de blauwe en zwarte wijzerplaat van de Breitling Speed Twin editie chronometer, is het knappe Polychromatic Blue-schema van de nieuwe Breitling Speed Twin editie geïnspireerd op de legendarische blauwe Triumph Thunderbird 6T, zoals vereeuwigd door Marlon Brando’s Triumph in de iconische motorfilm ‘The Wild One’ uit 1953. De kleur is met behulp van een spectrograaf gematcht aan de hand van een origineel Triumph-fabriekslakmonsterboek uit 1950, waarbij gebruik is gemaakt van een mint condition kleurchip van de originele Thunderbird-lakoptie.

Het polychromatisch blauw is een aangepaste gemengde kleur, met de hand gemaskeerd en gespoten met een bijpassende gitzwarte streep en Breitling-schrift. Deze unieke gelimiteerde editie wordt gecompleteerd door prachtige handgeschilderde details, aangebracht door hoofdkunstenaar Gary Devine van het Triumph lakteam, en een gitzwart zijpaneel en koplampkom.

Premium specificatie

Deze Limited Edition wordt geleverd met volledig instelbare Öhlins piggy-back stereovering met glimmend zwarte veren. Daarenboven krijgt deze telg ook alle Speed Twin-upgrades van de nieuwste generatie, waaronder meer vermogen en betere prestaties, remmen, vering en banden met hogere specificaties, verbeterde technologie en nog meer prachtige details.

’t Zit ‘m in de details

De Breitling limited edition Speed Twin is voorzien van aluminium koppelings- en dynamodeksels die zwart geanodiseerd werden en voorzien zijn van het Breitling-logo.

Royaal gezeteld

Het geperforeerd zwart lederen zadel (met contrasterend grijs stiksel) verwijst naar de horlogeband van de Breitling. Waarbij op het zadel, tussen de ribbels van het zitkussen ook nog een elegant geborduurde ‘B’ valt te bespeuren. Kruisbestuiving op z’n best.

Breitling Speed Twin wijzerplaten

Het zou er nog aan mankeren, mochten er bij een samenwerking met een horlogemerk geen speciaal voor de gelegenheid gemaakte wijzerplaten horen. Welaan. Breitling ontwikkelde samen met Triumph unieke wijzerplaten met stylingkenmerken die verdacht veel parallelen vertonen met de wijzerplaat van het Breitling Top Time Triumph-horloge. Mooi zo!

Elektrische Triumph TE-1 prototype gepresenteerd

Limited Edition: 270 stuks!

Elke Breitling-editie van de Speed Twin is volledig uniek, met een individueel genummerde stuurklem en geleverd met een uniek certificaat van echtheid, voorzien van de handtekening van Triumph Motorcycles’ CEO Nick Bloor en Georges Kern, CEO van Breitling. Het beperkte aantal beschikbare exemplaren, 270, is dan weer een knipoog naar de befaamde parallelltwin van de Speed Twin en bijbehorende 270 graden ontstekingsvolgorde. Alle Speed Twin Breitling Limited Edition-eigenaars krijgen ook de unieke kans (indien aangevraagd vóór 22 augustus 2022 en enkel als eerste eigenaar) om hun eigen Limited Edition Breitling Top Time Triumph chronograaf te kopen. Ook daar hoort een persoonlijk oplagenummer bij. Als je de centen hebt, doen!

De Triumph Speed Twin Breitling Limited Edition is verkrijgbaar vanaf 19.000 euro, de prijs voor bijbehorende Breitling Top Time is nog niet bekend (maar vanafprijzen voor de ‘normale’ edities beginnen bij 4.850 euro).

Meer info vind je hier of bij je lokale Triumph-dealer.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen