13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

LMW-techniek Yamaha Niken voor dummies

Over schoonheid kun je twisten, maar de Yamaha Niken is een van de meest intrigerende motoren van de afgelopen eeuw. Het is echt een motor om naar uit te kijken, want hoe rijdt de Niken eigenlijk?

De Yamaha Niken is wat je een driewieler kunt noemen, maar die omschrijving dekt de lading niet. In goed Nederlands is Leaning-Multi-Wheel een betere, want inderdaad: de voorwielen hangen mee in de richting van de bocht. Je zoet meteen dat de Yamaha-technici het maar wat druk hebben gehad om alles volgens plan te laten functioneren. Elegant is het misschien allemaal niet, maar vanuit en technisch perspectief is het een fascinerend huzarenstukje dat Yamaha heeft gepresteerd.

Hoe de techniek werkt waardoor de Yamaha Niken ondanks het extra voorwiel leunt, stuurt en beweegt als een motor, wordt in de video goed en begrijpelijk uitgelegd.

Gelukkig heeft Yamaha de tijd genomen om duidelijker te verklaren alle technologie die is gebruikt om de Niken te laten leunen, sturen en bewegen als een motorfiets … ondanks dat er een extra wiel aan de voorkant zit.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen