zondag 4 juni 2023

Logisch: Benelli Leoncino Sport 500

De caféracerversie van de Leoncino 500, die op de EICMA 2017 werd geïntroduceerd, heeft zijn debuut gemaakt in China.

Herinner je je nog de Leoncino 500 Sport? De intrigerende caféracer-variant van de Leoncino 500, die op de EICMA 2017 werd voorgesteld, had geen productief vervolg gehad. Kennelijk is het idee ergens op de kast blijven liggen. Maar iemand diepte het plan op en op de Chongqing 2020 Motor Show stond-ie er; de Benelli Leoncino Sport 500, Inmiddels staat het model ook al op de Chinese website van Benelli China.

Benelli’s eerste elektrische motorfiets op 2021 Beijing Motor Show

De caféracerversie van de Leoncino 500 verschilt op het eerste gezicht van de Trail en de standaardversie door de kuip over de koplamp, een dubbele uitlaat aan de rechterzijde, spaakwielen en een zijtas eveneens aan de rechterzijde.

De zitpositie is herzien in een sportiever stuur bestaande uit twee delen. Er is geen over het blok. Dat moet dus de bekende viertakt tweecilinder zijn, vloeistofgekoeld, 500 cc en 48 pk (35 kW) bij 8.500 tpm en een koppel van 46 Nm bij 6.000 tpm. Ook het frame is identiek  en is een klassiek vakwerkframe van stalen buizen. Het remsysteem voor bestaat uit twee 320mm-schijven en radiale 4-zuigerremklauwen, uiteraard voorzien van ABS.

Het is te vroeg om te zeggen dat de Benelli Leoncino Sport 500 ook naar Europa komt.

Bron: Benelli China

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image