Long Way Up: McGregor en Boorman gespot in Nicaragua

Ewan McGregor en steun en toeverlaat Charley Boorman zijn bijna halverwege The Long Way Up. Beide heren werden gespot in Nicaragua, maar zijn inmiddels aangeland zijn Guatemala.

EWAN McGregor en zijn goede vriend Charley Boorman naderen het laatste stuk van hun nieuwste motoravontuur dat van Zuid-Amerika naar Los Angeles gaat.

De twee zijn nu al meer dan 90 dagen op de weg op licht aangepaste Harley-Davidson Livewires. De motoren zijn speciaal ontworpen om de onderneming tot een goed einde te brengen, met langere veerwegen, spaakwielen, grotere spatborden, allroadbanden en blokbeschermers. Gemiddeld rijdt het team zo’n 160 km per dag. Gelet op het terrein waar ze doorheen reizen, is dat helemaal niet zo gek.

Over de heldendaden wordt door de ondersteuningstroepen – camera en geluid rijden in Rivian R1T pick-ups – en de beroemdheden zelf met geen woord gerept. Maar een motorrijder op een elektrische Harley-Davidson zal altijd de aandacht trekken. Lokale pers en publiek dat het team toevallig ontmoet, leggen hun reis regelmatig vast op sociale media!

The Long Way Up eindigt in Los Angeles. Dan heeft het duo ongeveer 4.500 km gereden. Het plan is dat ze daar eind december aankomen. Dus ze moeten wel opschieten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.