vrijdag 8 december 2023

Lopez neemt leiding in Le Dakar

Francisco Lopez heeft op nieuwjaarsdag de eerste etappe van de Dakar Rally gewonnen. De 36-jarige Chileen legde de klassementsproef over 57 kilometer tussen Mar del Plata en Santa Rosa de la Pampa op zijn Aprilia als snelste af, in 32 minuten en 37 seconden. De Spaanse titelverdediger Marc Coma had veertien seconden meer nodig, de Argentijn Javier Pizzolito eindigde als derde op 27 tellen van de Chileen.

De Nederlander Frans Verhoeven gaf in de eerste etappe op zijn Sherco 1.49 toe en eindigde daardoor buiten de top tien op plek veertien, net achter Cyril Despres. Verhoeven was tevreden over zijn eerste optreden. ''Dit is een mooi begin,’’ aldus Verhoeven. De Nederlander vond het vooral een fijne rit om in het ritme te komen.

''Het leek op de Brabantse Kempen. In het begin zaten wat vieze gaten, maar daarvoor had de wedstrijdleiding vooraf gewaarschuwd. Daarna kwam er een deel met lange stukken en vervolgens veel redelijk hard zand. Er zaten een paar duintjes in, bij de kust. Dat was gewoon leuk."

Ook alle andere Nederlanders wisten de eerste proef met succes te volbrengen. Henk Knuiman was na Verhoeven beste landgenoot. De inwoner van Wijchen werd 27ste (+3.16). Daniel Willemsen en Hans-Jos Liefhebber wisten binnen de top-50 te eindigen.

Helaas meldt rallymaniacs.nl wel dat er een zwaar ongeluk bij de motoren heeft plaatsgevonden. De medische helikopters zijn ter plekke, aldus de zeer betrouwbare website. Het zou gaan om de Argentijn Martinez Boero met startnummer 175. Later meer.

Uitslag eerste etappe
Algemeen klassement

Bron: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen