dinsdag 18 juni 2024

Louis viert feest

Vanwege het 75-jarige bestaan van Duitse motorkleding- en accessoire-gigant Louis heeft de eigenaar een leuke actie op poten gezet. Detlev Louis gaf al zijn klanten de kans om te bepalen hoe ‘hun’ droommotor eruit moest gaan zien. Samen met custombouwer Marcus Walz is uiteindelijk de Louis75 ontstaan. Basis voor deze machine is een Ducati Sport 1000 geweest. De café-racer die nu ontstaan is, kwam tot leven via de Facebook-pagina van Louis, waar iedereen zijn ideeën kon insturen. Het eindresultaat mag er wezen.

Niet alleen het uiterlijk (met speciale Anniversario Rosso-kleur van Ducati) is verbluffend mooi aangepakt, ook de componenten konden natuurlijk niet achterblijven. Het originele spul moest plaatsmaken voor onder meer een Öhlins-voorvork van een Ducati 999R en serieuze Brembo Monoblocks, die nu ingrijpen op Lucas wave-schijven. Marcus Walz wist de motor ook nog eens 20 kg lichter te maken. De Louis75 gaat nu rondtoeren langs de Louis-zaken in Duitsland, om daarna geveild te worden. De opbrengst wordt aan een goed doel geschonken. Een mooie manier om je jubileum te vieren, dachten wij zo.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen