Louis viert feest

Vanwege het 75-jarige bestaan van Duitse motorkleding- en accessoire-gigant Louis heeft de eigenaar een leuke actie op poten gezet. Detlev Louis gaf al zijn klanten de kans om te bepalen hoe ‘hun’ droommotor eruit moest gaan zien. Samen met custombouwer Marcus Walz is uiteindelijk de Louis75 ontstaan. Basis voor deze machine is een Ducati Sport 1000 geweest. De café-racer die nu ontstaan is, kwam tot leven via de Facebook-pagina van Louis, waar iedereen zijn ideeën kon insturen. Het eindresultaat mag er wezen.

Niet alleen het uiterlijk (met speciale Anniversario Rosso-kleur van Ducati) is verbluffend mooi aangepakt, ook de componenten konden natuurlijk niet achterblijven. Het originele spul moest plaatsmaken voor onder meer een Öhlins-voorvork van een Ducati 999R en serieuze Brembo Monoblocks, die nu ingrijpen op Lucas wave-schijven. Marcus Walz wist de motor ook nog eens 20 kg lichter te maken. De Louis75 gaat nu rondtoeren langs de Louis-zaken in Duitsland, om daarna geveild te worden. De opbrengst wordt aan een goed doel geschonken. Een mooie manier om je jubileum te vieren, dachten wij zo.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.