dinsdag 16 juli 2024

LS2 lanceert voor Carlos Tatay het initiatief #AlwaysWithTatay

Dit initiatief stelt alle tweewielerenthousiasten in staat om Carlos Tatay te helpen bij zijn herstel en is al in volle gang.

Op 2 juli, toen hij meedeed aan de eerste Moto2-race van het weekend op het Autódromo do Algarve in Portimão, is hij betrokken geweest bij een ernstig ongeval. Het resultaat: een ernstige ruggenmergbeschadiging door een kapotte D8-wervel. Ondanks de ernst van de blessure blijft de mogelijkheid van herstel van mobiliteit bestaan, vandaar dat revalidatie essentieel is. In de afgelopen weken is bekend geworden dat de Valencianse rijder in een lastige situatie verkeert doordat hij de kosten van de revalidatie niet kan betalen.

Helmfabrikant LS2 presenteert nieuwe Carl Fogarty replica’s

Vandaar dat het merk LS2, dat trots de sponsor is van Tatay, zojuist een inzamelingscampagne heeft gelanceerd via GoFundMe. Onder het motto #AlwaysWithTatay heeft de helmen- en motoruitrustingsfabrikant deze actie opgezet. Daar kan iedereen die dat wil een donatie doen, om te helpen met de kosten van de revalidatie die Carlos Tatay krijgt in het Nationaal Paraplegisch Ziekenhuis in Toledo. LS2 heeft als eerste doel 25.000 euro gesteld, waarvan zij hoopt dit te bereiken dankzij de solidariteit van motorfietsprofessionals, fans en liefhebbers van tweewielers, en dit doel kan nog verder omhoog gaan. Het bedrijf heeft de eerste stap gezet met een initiële donatie van 5.000 euro.

Herstel

Het doen van een donatie is heel eenvoudig: het enige wat je hoeft te doen is op deze link te klikken en aan de rechterkant op “Doneer nu” te klikken. Vervolgens ga je naar het formulier waarin je het bedrag dat je wilt doneren, de betaalmethode en of je de naam van de donor wilt tonen, kunt opgeven. Het is een eenvoudig proces dat niet langer dan 5 minuten duurt. Al het geld dat via deze actie bij elkaar gebracht wordt, gaat rechtstreeks naar Carlos Tatay. Hierdoor kan hij zijn revalidatie voortzetten en het herstel bereiken waar hij steeds dichterbij komt.

“We zijn altijd enorm trots geweest om een rijder als Carlos Tatay te steunen, een volhardende, hardwerkende vechter, en nu zijn we nog trotser om dat te doen. In de afgelopen maanden heeft hij ons een ongelooflijke levensles gegeven en is hij een echt voorbeeld geworden om te volgen. Het minste wat we kunnen doen is hem helpen op dit complexe pad. We moedigen iedereen die kan aan om zijn steentje bij te dragen aan zo’n belangrijk doel,” aldus Luca Porcellati, marketingdirecteur van LS2.

Gelukkig verloopt zijn herstel positief en in een zeer goed tempo. Sterker nog, in de afgelopen weken heeft Tatay zelf bevestigd dat hij al gevoel heeft in zijn benen. Daarnaast hebben we hem zijn eerste stappen zien zetten met behulp van een loophulpmiddel. Het is een enorme stap die de relevantie van dit revalidatieprogramma aantoont en de noodzaak benadrukt om door te gaan in een hooggespecialiseerd centrum zoals dit.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen